Tarih sizi affetmeyecek!

Cumhuriyet'i kuran kadroların en büyük amacı; Türkiye'nin dışa bağımlığının önüne geçebilmekti.Tarım, hayvancılık ve sanayi alanında yapılan çalışmalardaki asıl gaye;...

Cumhuriyet'i kuran kadroların en büyük amacı; Türkiye'nin dışa bağımlığının önüne geçebilmekti.

Tarım, hayvancılık ve sanayi alanında yapılan çalışmalardaki asıl gaye; vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi, Türkiye'nin kendi kendine yetebilen bir ülke haline gelmesiydi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün devletin başında olduğu dönemde çok ciddi atılımlar yapıldı. Millî ekonominin oluşturulması için kongreler düzenlendi... Ekonomistler, yatırımcılar ve vatandaşlarla hep beraber çareler arandı.

Atatürk bu kongrelere aylar öncesinden hazırladığı konuşma metinleriyle katılıyor ve millî ekonomi için yapılması gerekenleri, izlenecek yolları açıklıyordu.

Devleti yönetenlerin mahalle ağzıyla konuştukları bir dönem değildi... Her sözde, her cümlede ayrı bir anlam, ayrı bir bilgi ve yeni bir çıkış yolu vardı.

1923 yılı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağırel "Beni tutuklayabilirler" demişti 13 Mart 2020 | 3.106 Okunma Türkiye, Esad'la masaya oturtulmak isteniyor 06 Mart 2020 | 2.309 Okunma ​​​​​​​Milli Savunma Bakanlığı konuya acilen el atmalı 05 Mart 2020 | 2.447 Okunma Suriye'de saklanan gerçekler 03 Mart 2020 | 10.286 Okunma Coronavirüs'te Erzurum Pilot İl mi? 28 Şubat 2020 | 3.744 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar