Fırat Çakıroğlu'na neden ceza verilmişti?

Ege Üniversitesi tarih bölümü son sınıf öğrencisi Fırat Çakıroğlu'nun kampüsün orta yerinde PKK'lılar tarafından şehit edilmesinin üzerinden neredeyse 3 yıl geçti. İlk günlerde konuyu...

Ege Üniversitesi tarih bölümü son sınıf öğrencisi Fırat Çakıroğlu'nun kampüsün orta yerinde PKK'lılar tarafından şehit edilmesinin üzerinden neredeyse 3 yıl geçti.

İlk günlerde konuyu "sağ-sol, karşıt görüşlü öğrenci kavgası" olarak değerlendiren ve haberleştiren medyanın büyük bir bölümü yargılama sürecini takip etmedi. Mahkeme kararını kısaca özetlemek gerekirse; "Olayın bir terör eylemi ve eylemi gerçekleştiren şahsın PKK terör örgütü üyesi olduğu" kesinleşti.

Medyanın bu konudaki günahı elbette orada unutuldu, oluşturdukları algı ile meseleyi saptırmayı başardılar. Dönemin atmosferi içinde konuyu "sağ-sol" olarak değerlendiren sadece medya organları değildi.

Okul yönetimi de aynı yorumda bulunuyor, Çakıroğlu'nun şehit edilmesi sonrasında dönemin Ege Üniversitesi Senatosu "karşılıklı iki grubun kavgası sonucunda bir öğrencinin bıçakla öldürülmesi" şeklindeki ifadelerle saçma-sapan bir açıklama yapıyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağırel "Beni tutuklayabilirler" demişti 13 Mart 2020 | 3.106 Okunma Türkiye, Esad'la masaya oturtulmak isteniyor 06 Mart 2020 | 2.310 Okunma ​​​​​​​Milli Savunma Bakanlığı konuya acilen el atmalı 05 Mart 2020 | 2.447 Okunma Suriye'de saklanan gerçekler 03 Mart 2020 | 10.286 Okunma Coronavirüs'te Erzurum Pilot İl mi? 28 Şubat 2020 | 3.744 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar