İran'ın güçlü kalma sebebi

Barzani'nin referandum süreci aniden ortaya çıkmadı. AKP, 16 Nisan referandumunda "evet" için Barzani ile birlikte çalışırken, sözde Kürdistan referandumunun yapılacağını gayet iyi biliyordu. Aslında Barzani...

Barzani'nin referandum süreci aniden ortaya çıkmadı. AKP, 16 Nisan referandumunda "evet" için Barzani ile birlikte çalışırken, sözde Kürdistan referandumunun yapılacağını gayet iyi biliyordu.

Aslında Barzani Türkiye'deki referandumdan önce bu işi gerçekleştirmeyi planlıyordu.

Hemen birileri devreye girdi. Barzani'nin konuyu dile getirmemesini, gerekiyorsa Türkiye'deki referandumdan sonra konuşmasını rica ettiler. Talep kabul gördü ve Barzani Türkiye'deki gelişmelere göre susma kararı aldı.

Referandumdan "evet" çıkması durumunda AKP'nin müttefiki Barzani'nin bağımsızlık için harekete geçeceğini seçimlerden önce dile getirmiştik. Aynen öyle oldu. 16 Nisan referandumundan sonra Barzani kaldığı yerden devam etti.

AKP ise seçmenlere yönelik oy kaybı yaşamamak için tepki gösteriyormuş gibi yapıyor.

Bu sürecin en sessiz ülkesi olmasına rağmen İran, tek bir nota dahi vermeden Irak'ın kuzeyini vurdu. Sonrasında da hava sahasını kapattığını açıkladı. İşte "nasıl devlet olunur" ve "devlet ne için vardır" sorularının en güzel yanıtı. İran, kendi toprak bütünlüğüne tehdit oluşturabilecek, gelecek yıllarda vatandaşlarının can güvenliğini tehlikeye atabilecek riskleri ortadan kaldırıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağırel "Beni tutuklayabilirler" demişti 13 Mart 2020 | 3.106 Okunma Türkiye, Esad'la masaya oturtulmak isteniyor 06 Mart 2020 | 2.310 Okunma ​​​​​​​Milli Savunma Bakanlığı konuya acilen el atmalı 05 Mart 2020 | 2.447 Okunma Suriye'de saklanan gerçekler 03 Mart 2020 | 10.286 Okunma Coronavirüs'te Erzurum Pilot İl mi? 28 Şubat 2020 | 3.744 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar