Seçimin tarihini Kılıçdaroğlu belirleyecek… – 1 –

Korkusuz Gazetesi Yazarı Barış Yarkadaş'ın bugünkü (30.05.2022)''Seçimin tarihini Kılıçdaroğlu belirleyecek… – 1 –'' başlıklı yazısı.

Geride bıraktığımız perşembe günü kaleme aldığım “Erken seçim tartışmasını bitirecek anket…’’ başlıklı yazıda seçim tarihinin MHP’nin oy oranına bağlı olduğunu, seçim tarihinin de buna göre belirleneceğini yazmıştım. Yazıyı okuduğunuz için detaylarına girmiyorum.

‘’BAHÇELİ ATAK YAPACAK…’’

Bu yazının ardından Ankara’nın ‘kulağı delik’ siyasetçilerinden çok sayıda telefon aldım. Ankara’nın deneyimli siyasetçileri, “Tespitler gerçekçi… Seçim tarihini MHP’nin durumu belirleyecek’’ yorumunu yaptı. AKP’nin etkili isimlerinden olan bir kaynağım ise “Yazıda bir eksik var…’’ dedi. Bunun üzerine “O halde eksiği de siz tamamlayın’’ karşılığını verdim.

AKP’li siyasetçinin “eksik’’ olarak tarif ettiği nokta “Kılıçdaroğlu faktörü…’’ idi.

AKP’li kaynağımın iddiasına göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladığı gün, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli “erken seçim’’ kararı aldıracak! Kaynağım, “Devlet Bey bu konuda hayli kararlı görünüyor’’ dedi.

VAN’DA NE OLDU?

Peki Kılıçdaroğlu adaylığını ne zaman açıklayacak?

Bu sorunun cevabı Van’daki belediye başkanları toplantısında biraz daha netleşti…

Gelin şimdi o toplantıda konuşulanlara ve CHP’deki hazırlıklara bakarak ortaya çıkan resmi tamamlayalım…

Başkanlar Kılıçdaroğlu için ne dedi? – 2 –
CHP’nin Van’da düzenlediği Belediye Başkanları Çalıştayı’na 248 belediye başkanının 240’ı katıldı. Bazı belediye başkanları ‘mazeret’ bildirdiği için Van’a gelmedi. Van’daki toplantı için kente gelen başkanlar, 4’erli gruplar halinde esnafları ziyaret etti. Toplantı sonrası konuştuğum bazı başkanlar “AKP istediğimiz oranda erimemiş. AKP’ye bir kızgınlık var ama bu tam anlamıyla bir kopuşa dönüşmemiş’’ tespitini yaptı.

Bazı başkanlar ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş’a yönelik ilginin dikkat çekici olduğunu tespitinde birleşti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Herkesin dört gözle beklediği o gece: İşte 31 Mart senaryoları 26 Mart 2024 | 8.565 Okunma Türkiye için ‘tehlike’ sinyali 24 Mart 2024 | 2.819 Okunma TBB’den açıklama 18 Mart 2024 | 255 Okunma Bakan Mehmet Şimşek’in kişi başı 4345 TL’lik iftar yemeği… 17 Mart 2024 | 152 Okunma "Bay Kemal"in arkadaşları ne yapıyor? 15 Mart 2024 | 3.568 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum