Halkın en büyük korkusu…

Korkusuz Gazetesi Yazarı Barış Yarkadaş'ın bugünkü (16.05.2022)'' Halkın en büyük korkusu…'' başlıklı yazısı.

Geride bıraktığımız hafta sonunu Halk TV yorumcusu İsmail Saymaz’la birlikte Almanya’da geçirdik. Yazar dostumuz Ersin Bilge’nin koordinatörlüğünde gerçekleşen üç ayrı panel için gittiğimiz Almanya’da 5 kenti görme fırsatımız oldu. Duisburg Hamborn, Marl ve Bochum Cemevleri’nde düzenlenen panellere katılan yaklaşık 750 kişiyle Türkiye’deki gelişmeler üzerine fikir alışverişi yaptık.

Almanya’dan döndükten sonra izlenimlerimi yazma fırsatı bulamadım. Zira; Türkiye’nin gündemi an be an değiştiği için, notlarım masanın üzerinde kaldı. Ancak izlenimlerime yer vereceğim yazımın başlığı hazırdı: “Alman halkının büyük korkusu…’’

TÜRKLERİN KORKUSU…

Bu yazıyı yazmak ve Almanya izlenimlerimi sizlere aktarmak için bilgisayar başına oturduğumda ise KORKUSUZ’un internet sitesinde yayımlanan bir haber önüme düştü. Haber, tam da benim ele alacağım konuyu işliyordu. Ancak haberin öznesi Almanlar değil, Türklerdi. Özlem Ermiş Beyhanimzalı haberde, “Türk halkının yüzde 75’i, elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyemeyecek duruma düşmekten korkuyor’’ bilgisine yer veriliyordu.

IPSOS Araştırma’nın verilerine dayandırılan haberde, “Türk halkı 11 ülke halkı arasında, her konuda en yoğun endişeyi yaşayan halk olarak öne çıkıyor’’ yorumu da yer alıyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Herkesin dört gözle beklediği o gece: İşte 31 Mart senaryoları 26 Mart 2024 | 7.632 Okunma Türkiye için ‘tehlike’ sinyali 24 Mart 2024 | 2.818 Okunma TBB’den açıklama 18 Mart 2024 | 254 Okunma Bakan Mehmet Şimşek’in kişi başı 4345 TL’lik iftar yemeği… 17 Mart 2024 | 147 Okunma "Bay Kemal"in arkadaşları ne yapıyor? 15 Mart 2024 | 3.559 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar