Ekrem İmamoğlu’na karşı işlenen 4 suç…

Korkusuz Gazetesi Yazarı Barış Yarkadaş’ın bugünkü (19.04.2022)''Ekrem İmamoğlu’na karşı işlenen 4 suç…’’ başlıklı yazısı.

Ve beklenen oldu…

Zaten aksi olsa şaşırırdık…

İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott’un yemekte buluşmasına ilişkin olarak sızdırılan kamera görüntüleri hakkında soruşturma izni vermedi. Valilik, soruşturma izni vermemesine “Görüntülerin Emniyet Müdürlüğü’nün kameralarından alınmamış olması’’nı gerekçe gösterdi. Valiliğin kararıyla birlikte, suçlanan polis memurları hakkında herhangi bir soruşturma açılamayacak.

İMAMOĞLU İTİRAZ ETTİ

SÖZCÜ’den Özlem Güvemli’nin haberine göre, İBB Başkanı CHP’li Ekrem İmamoğlu ise valiliğin gerekçesine itiraz etti ve İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurdu. İmamoğlu’nun avukatları, görüntülerin kamuoyunda MOBESE olarak da bilinen Kent Güvenlik Yönetim Sistemi’ne (KGYS) ait olduğunu belirtti. Avukatlar, itiraz dilekçesinde şu noktaya dikkat çekti:

“Olay yerinde ve o açıyı gören konumda, İBB’ye, Sarıyer Belediyesi’ne ve iş yerlerine ait başka bir kamera bulunmamaktadır. Soruşturma konusu görüntülerin alınabileceği bir başka kamera bulunmamaktadır. Görüntülerde görünen kablo, KGYS kamerasının önünden geçen kablodur ve bu da görüntülerin KGYS kamerasından alındığını doğrulamaktadır.”

DİLEKÇEDEKİ İFADELER ÇOK NET

Görüldüğü üzere, CHP’li Ekrem İmamoğlu, açık ve net bir şekilde, “Bölgede başka bir kamera yok. Dolayısıyla o görüntüler KGYS’ya aittir” diye ısrar ediyor. Üstelik inandırıcı deliller sunuyor. Ancak sonuç değişmiyor. Valilik ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün ön inceleme raporuna dayanarak soruşturma izni vermiyor. Ve böylece, uluslararası boyuttaki bir skandalın üstü örtülüyor. Zira; yemekte bulunan kişinin İngiltere Büyükelçisi olduğunu unutmayalım. Dolayısıyla, büyükelçinin “özel yaşamının gizliliği’’ de ihlal ediliyor. Konu bu yüzden, uluslararası bir boyut da kazanıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Herkesin dört gözle beklediği o gece: İşte 31 Mart senaryoları 26 Mart 2024 | 5.293 Okunma Türkiye için ‘tehlike’ sinyali 24 Mart 2024 | 2.805 Okunma TBB’den açıklama 18 Mart 2024 | 252 Okunma Bakan Mehmet Şimşek’in kişi başı 4345 TL’lik iftar yemeği… 17 Mart 2024 | 144 Okunma "Bay Kemal"in arkadaşları ne yapıyor? 15 Mart 2024 | 3.559 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar