Ekrem İmamoğlu istemese bile…

Korkusuz Gazetesi Yazarı Barış Yarkadaş’ın bugünkü (21.04.2022)''Ekrem İmamoğlu istemese bile…’’ başlıklı yazısı.

Geride bıraktığımız günlerde sohbet ettiğim bir kaynağım, biraz da esprili bir üslupla, “Galiba kendisi istemese bile Ekrem İmamoğlu’nu zorla cumhurbaşkanı yapacaklar” dedi. Tabii hemen merak içinde sordum ve neyi ima ettiğini öğrenmek istedim. Ankara kulislerine hakim olan kaynağım “Cevabı çok basit” dedi ve anlatmaya başladı: “İBB Başkanı İmamoğlu, yapılan tüm kamuoyu araştırmalarında Mansur Yavaş’la birlikte zirvede görünüyor. Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısında, kimi zaman Mansur Bey, kimi zaman ise Ekrem Başkan önde çıkıyor. Bu da Ankara’da büyük rahatsızlık yaratıyor.”

Kaynağım hiç duraklamadan anlatmaya devam etti:

“Mansur Yavaş, cumhurbaşkanlığı adaylığına sıcak durmadığı için, onunla doğrudan çok fazla uğraşamıyorlar. Ancak Ekrem İmamoğlu’nun aday olacağını düşünüyor ve bu yüzden etkisiz hale getirmek istiyorlar. Çünkü ciddi bir rakip olarak görüyorlar. Ekrem İmamoğlu’nun siyasi hayatını bitirmek için İBB’ye alınan personelle ilgili bir ‘terör soruşturması’ başlattılar. Ancak oradan bir şey çıkmadı. Sonra başka arayışlara girdiler. Yine bir şey elde edemediler. Bürokrasi de bu zorlama taleplerden bunaldı. Ancak; seçim sürecinde YSK üyeleri hakkında yaptığı konuşmadan ötürü ciddi bir dava açılabilir. Ancak bu dava, Ekrem İmamoğlu’nu daha da büyütür. Kimse bu davayı meşru görmez. İmamoğlu için bu dava uzun yürüyüşünün bir kilometre taşı haline gelir.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Herkesin dört gözle beklediği o gece: İşte 31 Mart senaryoları 26 Mart 2024 | 8.233 Okunma Türkiye için ‘tehlike’ sinyali 24 Mart 2024 | 2.818 Okunma TBB’den açıklama 18 Mart 2024 | 254 Okunma Bakan Mehmet Şimşek’in kişi başı 4345 TL’lik iftar yemeği… 17 Mart 2024 | 147 Okunma "Bay Kemal"in arkadaşları ne yapıyor? 15 Mart 2024 | 3.565 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar