Bay Ecevit, Bay Demirel, Bay Kemal…

Korkusuz Gazetesi Yazarı Barış Yarkadaş'ın bugünkü (02.08.2022)''Bay Ecevit, Bay Demirel, Bay Kemal…'' başlıklı yazısı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güya kendisini küçümsemek ve aşağılamak için kullandığı “Bay Kemal’’ sözünü usta bir manevra ile kendi lehine çevirmeyi başardı. Kılıçdaroğlu, Balıkesir mitinginde “Bay Kemal olmak için…” başlıklı konuşmasında kendisinde bulunan 10 özelliği sıraladı ve Erdoğan’ın taktığı lakabı kabullendiğini ilan etti.  Kılıçdaroğlu, bununla da yetinmedi ve sosyal medyadaki tüm mecralardaki profiline ‘’Bay Kemal’’ ibaresini koydu.

TV’ler, günlerdir “Bay Kemal’’in bu hamlesini konuşuyor. Siyasal iletişimciler, Kılıçdaroğlu’nun taktiğinin doğru olduğunu ve Erdoğan’ın elinden bir silahı daha aldığını belirtiyor.

BAŞARILI BULUNDU

Önceki gün saha çalışmalarında neler olup bittiğini öğrenmek için aradığım Motto – Bulgu Araştırma Şirketi’nin sahibi Semih Turan’a da yeri gelmişken bu konuda ne düşündüğünü sordum. Turan, “Kılıçdaroğlu son 5 – 6 ayda ciddi bir toparlanma sürecine girdi. Kendisine yönelik ilginin arttığını sahada da görüyoruz. Bay Kemal sözünü tersine çevirmesi de kendisi açısından başarılı bir adım’’ dedi.

“Bay” sözcüğünün 12 Eylül darbecileri tarafından literatüre sokulduğunu ve siyasetçilere bu şekilde hitap edildiğini belirten Turan, “O dönemler, bu söz bizim de dikkatimizi çekmişti’’ ifadesini kullandı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Herkesin dört gözle beklediği o gece: İşte 31 Mart senaryoları 26 Mart 2024 | 8.398 Okunma Türkiye için ‘tehlike’ sinyali 24 Mart 2024 | 2.819 Okunma TBB’den açıklama 18 Mart 2024 | 255 Okunma Bakan Mehmet Şimşek’in kişi başı 4345 TL’lik iftar yemeği… 17 Mart 2024 | 147 Okunma "Bay Kemal"in arkadaşları ne yapıyor? 15 Mart 2024 | 3.565 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar