‘Alevi’ tartışmasını Temel Bey bitirebilir…

Korkusuz Gazetesi Yazarı Barış Yarkadaş'ın bugünkü (13.06.2022)''‘Alevi’ tartışmasını Temel Bey bitirebilir…'' başlıklı yazısı.

Türk siyaseti yine bir ‘kimlik tartışması’nın içine düştü. İYİ Parti Milletvekili İbrahim Halil Oral, sorumsuz bir siyasetçi örneği gösterdi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Alevi inancına sahip olmasının seçimlerde bir dezavantaja dönüşebileceğini söyledi. Oral’ın bir Youtube kanalında söylediği bu sözler, gündeme bomba gibi düştü. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Oral’ın sözlerini sahiplenmediğini göstererek ‘amasız fakatsız’ bir şekilde özür diledi. Oral’ı da CHP Genel Merkezi’ne göndererek Kılıçdaroğlu’ndan özür dilemesini sağladı.

BİR HAMLE DE TEME BEY’DEN…

İkinci hamle ise Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’ndan geldi. Karamollaoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yönelik sözlerden ötürü yaşadığı üzüntüyü sosyal medya hesabından dile getirdi. SP lideri, “Yöneticide aranan vasıf mezhep değil; dürüstlük, adalet ve liyakat olmalıdır” dedi. Karamollaoğlu, yaşanan tartışmanın Türkiye’ye ‘kötülük’ olduğunun altını da çizdi.

SP liderinin sözleri üzerine, aynı gün TV 100’de katıldığım bir programda, bu tavrın çok önemli olduğunu belirterek Karamollaoğlu’na seslendim. SP liderine, “İşte size tarihi fırsat… O halde çıkın ve ‘Adayımız Kılıçdaroğlu’dur’ deyin. Böylece hepimizi üzen ve kıran bu tartışma da son bulsun’’ çağrısı yaptım.

Devam edelim…


Temel Bey siyasi jest yapar mı?
Bu düşüncemde yalnız olmadığımı hafta sonu sohbet ettiğim CHP’lilerle konuşunca daha net gördüm. Sohbetlerden çıkardığım genel sonuç şu:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘her koşulda’ cumhurbaşkanı adayı. CHP lideri, kendisini ‘her türlü senaryoya’ da hazırlamış.

Bunun anlamı; Kılıçdaroğlu’nun şartlar uygun olduğu takdirde Millet İttifakı’nın, şartlar oluşmadığı takdirde ise CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olarak yarışa gireceğidir… Kılıçdaroğlu, kendisini Millet İttifakı içinden başka adaylar çıkabileceği düşüncesine de hazırlamış…

CHP lideri tüm çalışmalarını adaylık üzerine kuruyor ve planlarını da buna göre yapıyor. Bugün itibariyle denilebilir ki; Kılıçdaroğlu güne cumhurbaşkanı adayı olarak başlıyor ve cumhurbaşkanı adayı olarak bitiriyor.

KILIÇDAROĞLU’NUN GÜNDEMİNDE YOK

Yaşanan ‘Alevi aday’ tartışması ise Kılıçdaroğlu’nun gündemini işgal etmiyor. Zira; CHP Genel Merkezi’ne gönderilen bir kamuoyu araştırmasına göre, bu tartışma toplumun gündeminin en alt sıralarında… CHP’liler bu araştırmayı görünce biraz da rahatlamışlar. Kılıçdaroğlu’nun adaylığı önünde hiçbir engelin olmadığını düşünüyorlar.

TEMEL BEY NE YAPAR?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Herkesin dört gözle beklediği o gece: İşte 31 Mart senaryoları 26 Mart 2024 | 8.233 Okunma Türkiye için ‘tehlike’ sinyali 24 Mart 2024 | 2.818 Okunma TBB’den açıklama 18 Mart 2024 | 254 Okunma Bakan Mehmet Şimşek’in kişi başı 4345 TL’lik iftar yemeği… 17 Mart 2024 | 147 Okunma "Bay Kemal"in arkadaşları ne yapıyor? 15 Mart 2024 | 3.565 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar