AKP’yi bu şımarıklık ve kibir bitirecek!

Korkusuz Gazetesi Yazarı Barış Yarkadaş'ın bugünkü (23.06.2022)''AKP’yi bu şımarıklık ve kibir bitirecek!'' başlıklı yazısı.

İstanbul’un Beykoz İlçesi’ne bağlı Tokatköy Mahallesi sakinleri, AKP’li Beykoz Belediyesi ile Emlak Konut’un birlikte gerçekleştirmek istediği ‘Kentsel Dönüşüm’ projesine karşı çıkıyor ve güçleri yettiğince direniyor. Tokatköy halkı bir yandan ise Başkan Murat Aydın’a seslerini duyurmaya ve yıkımı durdurmaya çalışıyor. Mahalleliler, Kentsel Dönüşüm Projesi’nin rızaları alınmadan yapıldığını ve hak kaybına uğradıklarını söylüyor. Dolayısıyla evlerini boşaltmak istemiyor. Belediye ise dünden itibaren mahallenin elektriği ve suyunu kesmeye başladı. Tıpkı AKP’li Beyoğlu Belediyesi’nin Fetihtepe Mahallesi’nde yaptığı gibi…

BAŞKANIN ÜSLUBUNA BAKIN

Evlerini terk etmek istemeyen ve bu yüzden AKP’li Beykoz Belediyesi’nin önüne komşularıyla giden bir kadın “Başkan bizimle niye görüşmüyor? Randevu istiyoruz ‘Ben onların ağız kokusunu çekemem’ diye haber yolluyor’’ şeklinde dert yanıyordu.

Aynı kadın, “15 Temmuz gecesi sizi sallandırmasınlar diye evde çocuğumu bıraktım ve gelip burada nöbet tuttum. Haram zıkkım olsun’’ diyerek tepki de gösteriyordu.

ZENGİNLER İÇİN…

Bir başka vatandaş ise Tokatköy’de kendisine yönelen kameraya “Başkan bizi insan yerine koymuyor, görüşmüyor. Çünkü buraları zenginlere satacaklar” diyordu.

Tokatköy Mahallesi halkının isyanı, aklıma İngiliz düşünür Lord Acton’ın o meşhur sözünü getirdi: “İktidar yozlaştırır, mutlak iktidar mutlaka yozlaştırır.”

AKP’nin Beykoz’daki temsilcilerinden biri olan Başkan Murat Aydın’ın halka karşı tavrı tam da bu siyasi yozlaşmayı gösteriyor.

Bir başkan düşünün ki; kendisine oy veren halkla görüşmeye bile tenezzül etmiyor!

Tenezzül etmediği gibi, “Onların ağız kokusunu çekemem’’ diyor.

Şu kibre, şu şımarıklığa bakın!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Herkesin dört gözle beklediği o gece: İşte 31 Mart senaryoları 26 Mart 2024 | 8.948 Okunma Türkiye için ‘tehlike’ sinyali 24 Mart 2024 | 2.826 Okunma TBB’den açıklama 18 Mart 2024 | 258 Okunma Bakan Mehmet Şimşek’in kişi başı 4345 TL’lik iftar yemeği… 17 Mart 2024 | 156 Okunma "Bay Kemal"in arkadaşları ne yapıyor? 15 Mart 2024 | 3.581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar