AKP’nin yaptığı büyük kötülük!

Korkusuz Gazetesi Yazarı Barış Yarkadaş'ın bugünkü (10.05.2022)''AKP’nin yaptığı büyük kötülük!'' başlıklı yazısı.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Nisan referandumu öncesi “Verin yetkiyi, görün etkiyi’’ diyor, adına Başkanlık denilen sistem için halktan destek istiyordu. Erdoğan, tartışmalı bir referandum sonrası istediği tüm yetkiyi aldı. 2018 seçimlerini de kazanınca aslında MHP’nin projesi olan Başkanlık sistemine geçildi. 2. kez Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, “Türkiye artık uçacak’’ derken, bunun tam tersi oldu. Bırakın uçmayı, halkımız adeta yere çakıldı! AKP ve MHP’nin ekonomi politikaları, halkı yoksulluk cenderesinin dişlileri arasında ezdirdi. Ezdirmeye de devam ediyor… 24 milyon insan, en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor.

NEREDEN NEREYE…

Hatırlarsanız; Erdoğan, 2. kez cumhurbaşkanı seçildiğinde dolar 4.5 TL seviyesindeydi. Dolar bugün 15 TL bandında… Bunun anlamı, dar gelirlilerin yoksullaşması, yoksulların ise açlık sınırının altında yaşamasıdır.

Bu tablo kuşkusuz ki; en çok çocuklarımızı etkiliyor. Sendikalar, partiler, sivil toplum kuruluşları ya da demokratik kitle örgütleri “açlık-yoksulluk’’ endekslerini açıklarken, çocukları hep ihmal ediyor. Oysa ki; çocukların ayrı bir dünyası var…

İÇ KARARTICI TABLO

Kemalyeri Dergisi’nin 23 Nisan sayısı için bir yazı hazırlarken, AKP iktidarının yaratığı ekonomik krizin çocuklarımızı nasıl etkilediğini inceledim. Ortaya çıkan tablo ülkemiz açısından korkunç… İlgili kurumların hazırladığı kapsamlı raporlar, çocuklarımızın nasıl bir felakete sürüklendiğini ayrıntılı olarak gösteriyor. AKP iktidarının ekonomi politikaları çocuklarımızın geleceğini karartıyor.

Çocuklarımızın nasıl bir karanlık içinde yaşamaya mahkum edildiğini inceleyen yazının bir bölümünü, daha geniş kesimlere ulaşması için bu köşede de paylaşmak istedim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Herkesin dört gözle beklediği o gece: İşte 31 Mart senaryoları 26 Mart 2024 | 8.949 Okunma Türkiye için ‘tehlike’ sinyali 24 Mart 2024 | 2.826 Okunma TBB’den açıklama 18 Mart 2024 | 258 Okunma Bakan Mehmet Şimşek’in kişi başı 4345 TL’lik iftar yemeği… 17 Mart 2024 | 157 Okunma "Bay Kemal"in arkadaşları ne yapıyor? 15 Mart 2024 | 3.581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar