AKP umudunu kime bağladı?

Korkusuz Gazetesi Yazarı Barış Yarkadaş'ın bugünkü (29.06.2022)''AKP umudunu kime bağladı?'' başlıklı yazısı.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisine artık ‘’yeni seçmen’’ gelmediğinin farkında. Masasına konulan tüm kamuoyu araştırmaları, AKP’nin başta genç seçmen olmak üzere toplumun değişik kesimlerinde hiçbir heyecan yaratamadığını gösteriyor.

Önce Bülent Arınç, ardından ise Hüseyin Çelik’in ‘’Kral Çıplak, bunu artık görelim’’ çıkışlarını bile sineye çekmek zorunda kalan AKP tarihinin en güçsüz dönemini yaşıyor. Partiye yeni katılımların olmadığını gören Erdoğan, seçim öncesi sahaya çıkaracak kadro bulmakta bile zorlanıyor. Bu yüzden, partinin eski il ve belediye başkanlarına çağrı yapılıyor.

“GÖNÜL BAĞI” OPERASYONU

Yeni plana göre, yaz aylarının bitiminde bir toplantı çağrısı yapılacak ve bu toplantıya eski il ve belediye başkanları davet edilecek. Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın aktardığına göre, AKP iktidarı böylece eski başkanlarla ‘yeniden gönül bağı kuracak ve onların gönlünü alacak.’

AKP Yerel Yönetimler Başkanlığı’nın organize edeceği bu toplantıda eski başkanlardan “parti için çalışmaları’’ istenecek.

SAHAYA ÇIKACAKLAR DA…

Yeni kadro bulamayan AKP’nin sahada çalışma yapmak üzere eski başkanları davet etmesi güzel de başkanlar sahaya çıkınca ne anlatacak?

Örneğin, mazotun 30 TL, ekmeğin 5 TL olduğu ve 20 milyon insanın açlık sınırının altında yaşadığı bir ülkede seçmene hangi umudu verecekler? Yoksa; “Evime ekmek götüremiyorum’’ diyen seçmene “Biraz sabret, doğalgaz buluyoruz’’ mu diyecekler…

Doğrusu, AKP’li eski – yeni belediye başkanlarının ve milletvekillerinin yerinde olmak istemezdim…

İYİ PARTİ ‘kaygılı’…
Altılı Masa, 3 Temmuz günü bu kez İYİ PARTİ’nin ev sahipliğinde toplanıyor. İYİ PARTİ, buluşmanın ‘noksansız’ bir şekilde gerçekleşmesi için tüm hazırlıkları gözden geçiriyor. Oturma düzeninden, ikram edilecek yemeklere dek titiz bir hazırlık yapılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Herkesin dört gözle beklediği o gece: İşte 31 Mart senaryoları 26 Mart 2024 | 8.137 Okunma Türkiye için ‘tehlike’ sinyali 24 Mart 2024 | 2.818 Okunma TBB’den açıklama 18 Mart 2024 | 254 Okunma Bakan Mehmet Şimşek’in kişi başı 4345 TL’lik iftar yemeği… 17 Mart 2024 | 147 Okunma "Bay Kemal"in arkadaşları ne yapıyor? 15 Mart 2024 | 3.565 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar