Yoksa 'beşli çete'yi unuttuk mu

Su akıyor, kir akıyor, düşen dal akıyor. İlerleyişi izliyor, konuşuyorsun. Asıl olan ise akış. İşte ona düzen diyoruz.

Mayıs seçimlerine giderken o iki kelimeyi ne çok duyduk: Beşli Çete! Sayısı çok daha fazlaydı. Buna rağmen düzeni anlatan kavram akıllara kazındı. Kamu ihalelerinden beslenen, öncüsü müteahhitlik olan, yaptığı hastaneyle de yolla da halkın cebinden çalan, servet transferiyle iktidarın büyüttüğü sermaye sınıfını tarif ediyordu. Kazandıkları paranın karşılığında siyaseti de medyayı da finanse ediyorlardı. CHP, olası iktidarında, "el koyma"yı ve "kamulaştırma"yı vaat ediyordu.

Seçim geçti. CHP değişim sürecini tamamladı. Hatırlayın, süreci başlatan seçim muhasebesi raporunu bu köşede yayınlamıştım. O raporda da örtülü bir dille "hesaplaşma"ya dayalı bu söylem eleştiriliyordu. Geçenlerde KRT TV’ye çıkan Kılıçdaroğlu, "Beşli Çete"nin partisi tarafından artık eskisi kadar anılmadığını söyleyince arşivi açtım. Gerçekten de hem medya taramalarında hem röportaj ve kürsü konuşmalarında, hem de politik önceliklerde "Beşli Çete" CHP’nin öncelikli gündemi olmaktan çıkmıştı.

Bunun üzerine "acaba" diyerek CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ı aradım. Evet, o CHP Grup Başkanvekili. Evet, CHP’deki değişim sürecinin mimarlarından. Ama bundan fazlası da var. CHP, "Beşli Çete" kavramını teorileştirirken, Başarır "Beşli Çete" kitabını yazdı (Kırmızı Kedi). Dahası, o kitabın önsözünde de Kılıçdaroğlu’nun imzası vardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kandilsiz Apo, Demirtaşsız DEM 24 Ekim 2024 | 3.076 Okunma Hepiniz bal gibi biliyordunuz! 21 Ekim 2024 | 5.642 Okunma Meksika sınırındaki Türk çocuklar 17 Ekim 2024 | 1.806 Okunma E-Nabız bizimse parası da bizim olsun! 14 Ekim 2024 | 958 Okunma E-Nabız deyip geçmeyin! 10 Ekim 2024 | 3.853 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar