Süleyman Soylu’nun fişinde ne yazıyor

“Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bu millete bir borcu vardır. Yüzde 10 barajını hemen düşürmek. DEHAP’a (BDP) birtakım hülle sanatları dışında parlamentoya girecek yeteneği, ortaya koymak zorundadır...

“Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bu millete bir borcu vardır. Yüzde 10 barajını hemen düşürmek. DEHAP’a (BDP) birtakım hülle sanatları dışında parlamentoya girecek yeteneği, ortaya koymak zorundadır Türkiye. (…) Yeni Türkiye’de MHP’nin hiçbir kodu yok. MHP’nin kendisini CHP’ye eklemlendirmesine çok sıcak bakanlardan bir tanesiyim, bu benim tezim uzun zamandır.(…) BDP’nin boykotunun çok etkili olduğunu düşünenlerdenim. Boykot referandumun en önemli sonuçlarından bir tanesidir. Kürt meselesini Türkiye’nin gündemine getirmiş oturtmuştur. (...)”
Masada oturan üç adamdan genç olanı anlatıyor bunları. Sol tarafında FETÖ’nün avukatlık yapılanması kapsamında tutuklanan eski savcı Gültekin Avcı oturuyor. Karşısında ise FETÖ’nün firardaki komiserlerinden Önder Aytaç var. Tabii ki örgütün Samanyolu Televizyonu. Savcı, polis ve kafalarını sallayarak dinledikleri meşreplerine uygun siyasetçiyi buluşturan programın adı da kendisi gibi: “Derin Bakış”
Politikacı neler söylemiyor ki...
Kürt meselesinin silahla çözülemeyeceğini, anadilde eğitimin önündeki engellerin kaldırılmasını.
Hayır yanlış tahmin ettiniz.
Konuşan HDP’nin hapisteki milletvekillerinden biri değil. Şimdiki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu.
FETÖ’nün “mezarlarınızdan kalkıp oy kullanın” dediği 12 Eylül 2010 referandumunun hemen ardından zaferini Fethullahçılarla birlikte bu sözlerle kutluyordu. Terör propagandası suç olmaktan çıkmadı mı?
Sonrasını biliyorsunuz...
Habur’daki çadır mahkemesin...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğur Dündar’ın babalık davası 25 Nisan 2024 | 2.401 Okunma Erdoğan görevi bırakmalı 22 Nisan 2024 | 4.695 Okunma Baskın yapılan evden çıkan hâkim 18 Nisan 2024 | 5.203 Okunma İsmi lazım değil! 15 Nisan 2024 | 1.620 Okunma Az kalsın bütün Beyoğlu elden gidiyormuş! 11 Nisan 2024 | 959 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar