Seviyorum merkez

Eskiden fotoğrafı telefonla çekmezdik. Ağır makinelerimiz vardı. Karanlık film şeritlerini ışığa tutar, kâğıda aksetmesini hayal ederdik. WikiLeaks sayesinde ABD’li diplomatların gizli kriptoları...

Eskiden fotoğrafı telefonla çekmezdik. Ağır makinelerimiz vardı. Karanlık film şeritlerini ışığa tutar, kâğıda aksetmesini hayal ederdik.
WikiLeaks sayesinde ABD’li diplomatların gizli kriptoları ortalığa saçılınca Türkiye’ye bakmıştık. Sanki koca ülke bir fotoğraf karesine sığmıştı. Amerikalılara ülkenin mahrem sırlarını anlatanların ifadelerinde negatifini görüyorduk.
Nereden aklıma geldi?
Geçen hafta gazetelerde işadamı Zeynel Abidin Erdem bir anda belirdi. Parasını bastırıp, tam sayfa ilanlar vermişti. Erdoğan’ı ne kadar çok sevdiğini anlatıyordu. “AK Parti’den asla ve asla vazgeçmeyelim” diyordu. Asker koğuşundan nişanlıya yazılmış er mektubunu hatırlatan metin, “bayram değil seyran değil” dedirtti. Ama işin içinde iş vardı.
Şöyle anlatayım...
4 Haziran 2007 günü ABD İstanbul Başkonsolosu Deborah K. Jones, hazırladığı notu Washington’a gönderdi. Hazırladığı kriptonun başlığı “Zeynel Erdem Gülenci okulları ele alıyor” idi. Erdem konuşuyor, Jones ise kâğıda döküyordu.
Öyle ya karşısında Türk Amerikan İşadamları Derneği Onursal Başkanı Erdem vardı. Jones, ondan “kendisini ‘Amerika’nın avukatı’ olarak tanımlayan biri” diyerek bahsediyordu. Erdoğan’dan önce de siyasetin içinde olmuştu. 12 Eylül darbecilerinin desteklediği MDP’de il başkanlığı yapmış, Özal’a yakın olmuştu. Ülkü Ocakları’nda da Adalet Partisi’nde de çalışmıştı.
Dedim ya, Erdem’in ana gündemi Gülen’di. Başkonsolosa Pensilvanya’da Gülen’e yaptığı ziyaretten bahsediyordu. Yetmiyor, o dönemlerde krize dönen Gülen’in ABD vizesi sorununun çözülmesini istiyordu. O kada...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan görevi bırakmalı 22 Nisan 2024 | 4.681 Okunma Baskın yapılan evden çıkan hâkim 18 Nisan 2024 | 5.193 Okunma İsmi lazım değil! 15 Nisan 2024 | 1.620 Okunma Az kalsın bütün Beyoğlu elden gidiyormuş! 11 Nisan 2024 | 958 Okunma Menzil de yenildi İsmailağa da 08 Nisan 2024 | 2.465 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar