Saray’daki ‘SETA lobisi’ni ne zaman konuşacağız?

Biliyorum, okudunuz. Dün Cumhuriyet’in manşetiydi. SETA’nın gazeteciler için hazırladığı fişleme raporundan söz ediyorum. Haberi okurken geçen hafta konuştuğumuz fotoğrafı düşündüm....

Hatırlayın, Erdoğan ve Trump görüşüyordu. İki tarafın heyetleri ise dizilmişti. Cumhurbaşkanlığı’nın paylaştığı fotoğraf eğlence konusu oldu. Amerikalıların ellerinde not defteri varken bizimkilerin boştu. Sanki Türk heyeti birazdan “fazla kalemi olan var mı” diyecek gibiydi. Oysa Amerikalıların paylaştığı fotoğraflara bakınca fark ettik. Türk heyeti de defter-kalemle gelmişti. Yani sorun yanlış fotoğraf seçimi, bir başka deyişle iletişim kazasıydı. Peki, neden Cumhurbaşkanlığı böyle bir iletişim kazasının ortasına atılıyor?
Sebebi basit. Çünkü fotoğrafı paylaşanlar diplomasinin değil, kendi yakışıklı hallerinin görülmesini istiyor. Fotoğrafta MİT Müsteşarı ve bakanların dışında gözüme iki isim çarpıyor.


Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun göreve gelmeden önce SETA İstanbul Genel Koordinatörlüğü ve SETA Genel Koordinatör Yardımcılığı yaptı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ben ortada bir seçim görmüyorum 28 Mart 2024 | 1.848 Okunma Mesele Havala değil karapara 25 Mart 2024 | 1.316 Okunma 31 Mart’ta kime oy verelim 21 Mart 2024 | 895 Okunma Filistin masasında neden Türkiye yok 18 Mart 2024 | 979 Okunma ‘Paralel devlet’ten çocuk istismarına 14 Mart 2024 | 964 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar