Peygambere hakaretin arkasındaki kurum

Peygambere hakaretin arkasındaki kurum

Harlanmış ateş. Kitaplar yanıyor. Alevlerin arasında Arap harfleri seçiliyor. Hz. Muhammet’in hayatını anlatıyor. Birkaç kişi yanan kitaplarla özçekim yapıyor. Kalabalıklar hazırladıkları pankartlarla Türkiye’yi protesto ediyor. Peygamber’e hakaretle suçluyorlar. Yandaş medya ise sessizlikle geçiştiriyor.


Ne garip değil mi? Terörle mücadele için Suriye’nin kuzeyine girdik. El Bab’da Cerablus’ta cihatçılarla bir düzen kurduk. Okullar açtık. Sonra başımıza bu iş geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Suriye’deki okullarda okuttuğu kitapta, Hz. Muhammet’i anlatan sözde görseller kullanılmıştı. Birinde smokinle düğünde, öbüründe okul servisinden inen çocuğunu karşılarken görülüyordu. Çok değil, birkaç yıl önce, Batı’da kimi dergiler benzerini yaptığında İslam dünyası ayağa kalkmış, Cumhurbaşkanı kürsüden kükremiş, saldırılara varan olaylar yaşanmıştı.

BAŞAKŞEHİR’DEKİ İSLAMCI OLUŞUM


Bu kez öyle olmadı. MEB, Suriye’de okuttuğu kitaba sahip çıkamadı. Herkesin topu birbirine attığı hikâyenin sonunda, hatanın sahibi ortaya çıktı. “Kitabı biz bastık, bakanlığın suçu yok” dedi. Böylece MEB’in ders kitabını hazırlayanlardan haberdar olduk: İstişraf Eğitim Araştırma ve Danışmanlık

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Baskın yapılan evden çıkan hâkim 18 Nisan 2024 | 5.131 Okunma İsmi lazım değil! 15 Nisan 2024 | 1.613 Okunma Az kalsın bütün Beyoğlu elden gidiyormuş! 11 Nisan 2024 | 945 Okunma Menzil de yenildi İsmailağa da 08 Nisan 2024 | 2.453 Okunma Atı alan Van’ı geçemedi 04 Nisan 2024 | 1.098 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar