Game of Thrones’un çekilmemiş finali

Neredeyse gece yarısı. Koğuşun ışıkları kapandı. Herkes uykuya çekildi. Yavaşça kalkıyorum. Parmaklarımın ucunda yürüyerek televizyonu en kısık sesiyle açıyorum. Taht Oyunları-Game of Thrones (GOT) başlıyor...

Şimdi tüm dünya GOT dizisinin finaliyle yatıp kalkıyor. Ben ilk sezonunu hapishanede seyretmiştim. Kimi yandaş kimi F tipi konukların sürekli içerdekilere hakaret ettiği tartışma programları Silivri’de çok popülerdi. Hiç izlemiyordum. Bir zamanlar Türk televizyonlarında yayımlanabilen Spartacus, Mad Men, Tudors ya da Shameless gibi diziler çare oluyordu.
GOT’u “bir daha böyle anmam” derken bir şey oldu. Kuleli Askeri Lisesi’nde FETÖ’cü komutanların işkence ve yıldırmalarla üniformalarını çıkardıkları öğrencilerin dosyalarını okuyordum. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığı, öğrencilerin yürek dağlayan ifadelerinin ardından soruşturma başlatmıştı.
Yaşananlara tanıklık eden İ.K’nin 26 Mart’ta verdiği ifadesini okuyunca GOT’u yeniden hatırladım.
Aslında İ.K’nin öyküsü de ilginç. 2008-2010 yılları arasında Kuleli’de öğretmen subay olarak görev yapmıştı. Bir isimsiz ihbar mektubuyla hayatı değişmişti. Evi basılmış, Ergenekon üyeliğinden uyuşturucuya bir sürü suçlamayla karşılaşmıştı. Operasyonu Zekeriya Öz ve Süleyman Pehlivan gibi FETÖ’cü savcılar yönetiyordu. İ.K. suçsuz bulundu, ama hayatı zindan olmuştu. Sonunda da Kuleli’den gönderilmişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğur Dündar’ın babalık davası 25 Nisan 2024 | 4.451 Okunma Erdoğan görevi bırakmalı 22 Nisan 2024 | 4.729 Okunma Baskın yapılan evden çıkan hâkim 18 Nisan 2024 | 5.213 Okunma İsmi lazım değil! 15 Nisan 2024 | 1.621 Okunma Az kalsın bütün Beyoğlu elden gidiyormuş! 11 Nisan 2024 | 961 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar