Fatih Terim belgeseline ibret olsun

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Barış Terkoğlu'nun bugünkü (29.09.2022)''Fatih Terim belgeseline ibret olsun'' başlıklı yazısı.

Sokaklarda, bina duvarlarında hep onun reklamı var. Netflix’in Fatih Terim belgeselinden söz ediyorum. Kimi övüyor kimi yeriyor... Var olan her şey eleştiriyi hak eder. Fakat bir tanesini anlamıyorum. Hani Gökçekler’in kanalının: “Hakan Şükür ve Arif Erdem goller atmış, tarihi başarılar elde etmişler adları bile geçmiyor” diye belgeseli yerden yere vurmasını. Elbette bir belgeselde iyisi de kötüsü de olur. Adı üstünde belge bu. Ancak FETÖ ile suçlanan futbolcuların olmaması, bugünün Türkiyesi’nde anlaşılır değil mi? Yer alsalardı, aynı kanallar, muhtemelen “FETÖ’cü Netflix” diye söze başlamayacak mıydı?

SADIK ALBAYRAK’IN DOSTLARI 
Bu kadar söyleyip bırakıyordum ki arkadaşımın uyarısıyla bir başka belgeseli fark ettim. Hayır, Netflix’te yayımlanmamıştı. Bir kitap olarak, karton kapakla, sınırlı sayıda basılmış, numaralandırılmış, şanslı okurlara dağıtılmıştı.

“50. Yazarlık Yılında Dostlarının Kaleminden Sadık Albayrak” isimli kitaptan söz ediyorum. Boşuna aramayın, kitapevlerinde yok. Nedense Sadık Albayrak’ın oğlunun yönettiği Sabah gazetesi ya da A Haber televizyonu da kitabı hak ettiği gibi duyurmamış. Ancak sahaf gezmeyi sevenler ona ulaşabiliyor.

Kitabın künyesini açıyorum...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mesele Havala değil karapara 25 Mart 2024 | 1.310 Okunma 31 Mart’ta kime oy verelim 21 Mart 2024 | 893 Okunma Filistin masasında neden Türkiye yok 18 Mart 2024 | 978 Okunma ‘Paralel devlet’ten çocuk istismarına 14 Mart 2024 | 963 Okunma Yargıdaki rüşvet bataklığının belgeleri 11 Mart 2024 | 2.162 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar