Eyyy görümce lobisi!

Barış Terkoğlu 06 Ocak 2022 yazısında Barış Pehlivan'ın yazısına atıfta bulunarak İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nde gerçekleşen teftişe ilişkin yorumlamalarda bulundu ve sordu :''Sahi adaletin kılıcı eşit kesse, İBB’ye çıkarılan görümce faturası, Arslan ailesine ya da Erdoğan’a çıkarılsa neler olur sizce?''

Faiz lobisi, döviz lobisi derken şimdi de karşımıza bir “görümce lobisi” çıktı. Düğünde oynarken ters bakması yetmiyor, insanı ipe bile götürüyor.


Gazeteleri açıyorum. Hepsinde aynı cümlelerle yazılmış, aynı haber. Yeni Şafak “Görümcesi Kırmızı Listede” başlığı atmış. İBB’de Muhtarlıklar Müdürlüğü’nde işe alınan S.A’nın görümcesinin PKK’li olduğunu anlatıyor. Böylece Ekrem İmamoğlu, işe alınan bir çalışanın görümcesi üzerinden PKK’ye bağlanmış.

Haberi okuduğum günlerde adliyedeydim. Koridorlarda konuşulanları duyunca “görümce ne ki” diye iç geçirdim. Aslında Barış Pehlivan daha önce bahsini bu sayfalarda açmıştı. Sonra neler olmuş neler...

Mehmet İhsan Arslan’ı herhalde bilmeyen yoktur. AKP kurucusu, partinin eski milletvekili. Yakın zamanda partisini eleştirdi. “FETÖ’nün yargıyı kullanırken kullandığı bütün taktikleri, araçları, biz kullanmaya başladık” dedi. Disipline sevk edildi. Uyarı cezası aldı.

Mehmet İhsan Arslan, beş çocuk sahibi. Hikâyeyi ilginç kılan ayrıntı ise burada. Zira ailede görüntüde bir bölünme var.

Bir oğlu “Mücahit” diye de bilinen Ali İhsan Arslan. Halihazırda AKP milletvekili. Erdoğan’ın en yakınındaki isimlerden.

Bir kızı ise Ayşe. Ayşe Arslan, Erdoğan’ın şahidi olduğu bir törenle, 2008 yılında Mevlüt Hilmi Çınar’la evlendi. Düğünü Erdoğan’ın üç çocuk çağrısından belki hatırlarsınız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Baskın yapılan evden çıkan hâkim 18 Nisan 2024 | 5.068 Okunma İsmi lazım değil! 15 Nisan 2024 | 1.612 Okunma Az kalsın bütün Beyoğlu elden gidiyormuş! 11 Nisan 2024 | 945 Okunma Menzil de yenildi İsmailağa da 08 Nisan 2024 | 2.452 Okunma Atı alan Van’ı geçemedi 04 Nisan 2024 | 1.096 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar