Brezilyalıların Nakşibendilerle imtihanı

Biz hiç akıllanmıyor muyuz? Mehmet Akif, “hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi” diye soruyor ya... Acaba ısrarla ibret almıyor muyuz?

 
Hatırlayın, 30 yaşındaki şımarık Reza Zarrab için “Türk devletinin bir projesidir, bizim adamımızdır” diyorlardı. Zarrab, ABD’ye gidip itirafçı olmakla kalmadı, Halkbank’ı da krize soktu.


Batı yakasında değişen bir şey yok.


22 Nisan’da bu köşede Nakşibendilerin Kuzey Kıbrıs’taki bankası Mondial’e açılan dolandırıcılık davasını okumuştunuz. Brezilya’da ilaç ve kimya sektöründe tekel olan Cristalia şirketinin iştiraki olan Edgeworth’un 35 milyon doları bankada kalmıştı. Parasını hesabından çekemeyen şirket, banka ile mahkemelik olmuştu. Yetmemiş, Brezilya devleti ile iyi ilişkileri sayesinde Cristalia’nın durumu diplomatik alana da taşınmıştı. Öyle ki Brezilya’yı ziyaret edecek Cumhurbaşkanı Erdoğan için yaşananları anlatan bir dosya bile hazırlanmıştı. Meselenin Türkiye’yi ilgilendiren bir tarafı daha vardı. O da Kıbrıs’ın hukuki durumu nedeniyle Mondial Bank’ın VakıfBank’ta açtığı hesap üzerinden para transferi yapmasıydı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ben ortada bir seçim görmüyorum 28 Mart 2024 | 1.849 Okunma Mesele Havala değil karapara 25 Mart 2024 | 1.316 Okunma 31 Mart’ta kime oy verelim 21 Mart 2024 | 895 Okunma Filistin masasında neden Türkiye yok 18 Mart 2024 | 979 Okunma ‘Paralel devlet’ten çocuk istismarına 14 Mart 2024 | 964 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar