Biri bizi trend topik yapıyor

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Barış Terkoğlu’nun bugünkü (17.02.2022)’’ Biri bizi trend topik yapıyor ‘’ başlıklı yazısı.

“Dikkat! Bu mesaj; tüm bakanlıklar, yüksek mahkemeler, ordu komutanlıkları, valilikler, savcılıklar, emniyet müdürlükleri, bazı kaymakamlıklar, kulüpler, dernekler, vakıflar, tüm basın kuruluşları ve özel radyo ve TV’ler başta olmak üzere 11 bin 793 yere faks ve posta ile gönderilmiştir.”

Elimdeki bildiri gibi sayfaların altında yukarıdaki not var. “Ne bu” diyeceksiniz? Bir zamanlar Facebook, Twitter yoktu. Hatta bilgisayarlar ya da telefonlar yaygınlaşmamıştı. Haliyle “Trend topik oldum”, “Beni stalklamışlar” gibi cümleler kurulmuyordu.

Ama sanmayın ki o zaman da bunlar olmuyordu. Sözünü ettiğim belgeler, Adnan Oktar grubunun çıkardığı “Siyasi Çizgi” gazetesinin sayfalarından. Önce bir hedef belirleniyordu. Ardından belden aşağı ifadelerle bildiri kaleme alınıyordu. Binlerce merkeze fakslanarak söz konusu kişiye vuruşlar “Türkiye gündemi” yapılıyordu. Bildiriler kendi gazetelerinde de yayımlanıyordu. 

“Pezo Fatih göreve başladı”, “Hıncalan Uluç”, “Emrah Hattat’a hatırlatma”, “Tempo’da sapık seks üçgeni”, “Dinç Bilgin’in ‘Mutlu’suna hatırlatma”, “Ahmet Özal’a ikinci uyarı”...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Baskın yapılan evden çıkan hâkim 18 Nisan 2024 | 4.598 Okunma İsmi lazım değil! 15 Nisan 2024 | 1.610 Okunma Az kalsın bütün Beyoğlu elden gidiyormuş! 11 Nisan 2024 | 945 Okunma Menzil de yenildi İsmailağa da 08 Nisan 2024 | 2.447 Okunma Atı alan Van’ı geçemedi 04 Nisan 2024 | 1.096 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar