Bakın baronlar nasıl kurtarılıyor

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Barış Terkoğlu'nun bugünkü (01.12.2022)''Bakın baronlar nasıl kurtarılıyor'' başlıklı yazısı.

Gölgelerle dövüşürken ne cesuruzdur. Ardımıza dönüp de gölgenin sahibiyle karşılaşınca, eski halimizden pek eser kalmaz.

Başka bir parti olsa ne çok gürültü kopardı. Cumhurbaşkanı kürsüden kükrer, içişleri bakanı elinde dosya sallayarak bağırırdı. Konu AKP’ydi, haliyle pek de böyle olmadı. Okuduğumuz o haberden söz ediyorum:

“AKP Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek’in eşi eski savcı Faruk Sarıoğlu, uyuşturucu dosyasında rüşvet verilmesine aracılık etmekten 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.”

Dün, AKP Milletvekili Emine Zeybek, Sözcü’den Veli Toprak’a konuştu; “Art niyet arıyorum, burada bir adaletsizlik olduğu açık” dedi.

ÖNEMLİ KİŞİLERİN RÜŞVET TEKLİFİ
Ceza yeni verilse de olayı, bundan iki yıl önce, Barış Pehlivan’la hazırladığımız Cendere kitabında, vekil eşinden F.S. diye bahsederek yazmıştık. Mesele bir savcıdan, bir milletvekilinden daha derine uzanıyor.

Şöyle anlatayım...

Erzurum polisinin 24 Ocak 2019’da yaptığı operasyon büyük bir işti. Polis, arama yaptığı bir TIR’ın gizli bölmelerinde, toplam 1 ton 535 kilogram eroin ele geçirmişti. Anadolu Ajansı, “Cumhuriyet tarihinin tek seferde ele geçirilen en büyük eroin miktarı” diye duyurmuştu. Ardından tutuklamalar başladı. Sanıklar hakkında iddianame yazıldı.

İddianameyi yazan kişi, daha önce FETÖ’nün kumpaslarına uğramış, İzmir’de Askeri Casusluk torbasına atılmış eski askeri savcı Melih Yıldırım’dı. Her şey savcı Yıldırım’ın Adalet Bakanlığı’na yaptığı şikâyetle başlamıştı. Savcı Yıldırım, aynı adliyedeki bir başka savcıyı, bugünlerde ceza alan Faruk Sarıoğlu’nu şikâyet ediyordu. Israrlı taleplerinin ardından, Sarıoğlu, savcı Yıldırım’ın lojmandaki evinin kapısı çalmış, ziyarete gelmişti. Devamını kitapta şöyle anlattık:

“Kendisini İstanbul’dan tanıdığı bir yargı mensubunun aradığını söyleyen Faruk Sarıoğlu, gizli yürüyen uyuşturucu dosyasının içindeki bilgileri kendisine vermesini istedi. Bunun karşılığında Yıldırım’a nakit olarak kaç milyon dolar isterse verileceğini söyledi. Sarıoğlu, paranın Yıldırım’ın istediği kişiye, istediği yerde teslim edilebileceğini ifade etti. Endişe etmemesini, teklifi yapanların çok güçlü olduğunu, ‘önemli kişilerin bilgisi dahilinde’ bu teklifin yapıldığını söyledi. Savcı Sarıoğlu, yakında Erzurum’da göreve başlayacak bir hâkimden de bahsediyordu.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Baskın yapılan evden çıkan hâkim 18 Nisan 2024 | 443 Okunma İsmi lazım değil! 15 Nisan 2024 | 1.599 Okunma Az kalsın bütün Beyoğlu elden gidiyormuş! 11 Nisan 2024 | 938 Okunma Menzil de yenildi İsmailağa da 08 Nisan 2024 | 2.430 Okunma Atı alan Van’ı geçemedi 04 Nisan 2024 | 1.076 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar