Arkadaş arkadaşın pelesengidir

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Barış Terkoğlu'nun bugünkü (28.03.2022)''Arkadaş arkadaşın pelesengidir'' başlıklı yazısı.

Sorsanız, “Adnan Bey’in arkadaş grubuyuz” diyorlar. Arkadaşlar genelde sohbet ediyor. Onlar ise bambaşka işler peşinde koşuyor.

Yargı, günlerdir, istinaf mahkemesinin verdiği kararı tartışıyor. Yerel mahkeme “suç örgütü” dedi, “cinsel saldırı”dan ceza verdi. Ama istinaf hâkimleri, “onlar arkadaş”, “saldırı değil rıza” diyerek bozdu.

Karardan sonra dosyaya bakınca, hâkimlerin “arkadaş” demesine pek şaşırmadım.

Şöyle anlatayım...

Yerel mahkemenin kararında 11 sanık “örgüte yardım” suçundan cezalandırılmıştı. Bunlardan biri de eski İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Hadi Salihoğlu’nun koruması Özdemir Uygur’du. Uygur’un Oktar operasyonunda gözaltına alınmasının ardından Salihoğlu istifa etmişti. Zira korumasına yapılan suçlamanın özü, kendisiyle Oktarcılar arasında bağlantı kurmaktı. Salihoğlu, yargı camiasında hatırı sayılır bir isim olmasaydı, kuşkusuz korumasının yerinde kendisi olacaktı.

Peki, bu yorumu neye dayanarak yapıyorum?

‘HERKES BİR TARİKATA MENSUP’
Oktarcıların adliyede dolaşan mensupları var. İstinafın “arkadaş grubu” dediği bu isimler hâkimlerle, savcılarla görüşüyorlar. Ve tüm buluşmaları raporlaştırarak Oktar’a aktarıyorlar. Kendilerine operasyon yapılacağı duyumunu aldıkları bir dönemde, Salihoğlu ile de görüşüyorlar. O görüşme şöyle raporlanmış:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Baskın yapılan evden çıkan hâkim 18 Nisan 2024 | 5.068 Okunma İsmi lazım değil! 15 Nisan 2024 | 1.612 Okunma Az kalsın bütün Beyoğlu elden gidiyormuş! 11 Nisan 2024 | 945 Okunma Menzil de yenildi İsmailağa da 08 Nisan 2024 | 2.452 Okunma Atı alan Van’ı geçemedi 04 Nisan 2024 | 1.096 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar