Cem Küçük’ün itirafları

“Bana ‘yazma’ dendi. Patronum (Murat-Ethem Sancak) bana ‘yazma’ dedi. Beni çağırıp ‘Ahmet Küçükbay’ı yazmayacaksın’ denirse, patronuma ben ne diyeceğim?” Bu hüzünlü...

“Bana ‘yazma’ dendi. Patronum (Murat-Ethem Sancak) bana ‘yazma’ dedi. Beni çağırıp ‘Ahmet Küçükbay’ı yazmayacaksın’ denirse, patronuma ben ne diyeceğim?”
Bu hüzünlü satırları Cem Küçük, perşembe günkü yazımın mürekkebi kurumadan söyledi.
Okuyanlar hatırlayacaktır.
36 yılını FETÖ’ye destekle geçiren, örgütün finansörü ve birçok kurumunun kurucusu işadamı Ahmet Küçükbay, 27 Eylül’de, 5 yıl 5 ay hapis cezası almasının ardından tahliye edildi.
Yargılama sürecinde dikkat çeken iki noktayı ele almıştım.
Birincisi, Küçükbay Grup’un bir şirketinin yüzde 51’ini iktidara yakınlığıyla bilinen Topbaşlar’ın satın almasıydı. İkincisi, Küçükbay’ın durumundan istifa edenlerin ortaya çıkmasıydı. Aracı kişilerden medyaya kadar uzanan silsileyle, Küçükbay’dan şantajla para alınmaya çalışılıyordu. “Artık ne olduysa” Cem Küçük, Küçükbay’ı yazmayı bırakıyor, Star gazetesi ise ardı ardına Küçükbay’a övgü haberleri yapıyordu.
Ne kadar aynı fikirde olmasak da, Küçük’ün yıllar sonra yazımın ardından gelen itirafı beni üzdü. Kim olursa olsun (eğer doğruysa) patronunun “yazmayacaksın” diye azarlayarak susturduğu, “kalemimi satmam” diyemeyen boynu bükük bir yazarın durumundan mutlu olacak değilim.
Sevindiğim, gerçeklerin geç de olsa açığa çıkması.
Cem Küçük’ün itirafıyla, Star’ın o dönemki patronu Sancaklar’ın, Küçükbay’ı kurtarmak için çalışması artık önümüzde duruyor.
Öyleyse devam edelim… Sancak FETÖ toplantısında
Polis, henüz kendisine operasyon yapmadan, Ahmet Küçükbay aleyhinde, y...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Baskın yapılan evden çıkan hâkim 18 Nisan 2024 | 224 Okunma İsmi lazım değil! 15 Nisan 2024 | 1.597 Okunma Az kalsın bütün Beyoğlu elden gidiyormuş! 11 Nisan 2024 | 937 Okunma Menzil de yenildi İsmailağa da 08 Nisan 2024 | 2.429 Okunma Atı alan Van’ı geçemedi 04 Nisan 2024 | 1.075 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar