Berat Albayrak’ın adamları

“Türkiye’nin 2019-2021 yılları arasında ekonomik programının ötesinde bir politikalar değişiminin lansmanı için bir aradayız.” Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın anlatımı size de...

“Türkiye’nin 2019-2021 yılları arasında ekonomik programının ötesinde bir politikalar değişiminin lansmanı için bir aradayız.”
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın anlatımı size de marketteki fon müziği gibi geliyor mu?
Dinliyorsunuz, belki kulağa hoş geliyor, ama asla derinlik göremiyorsunuz. Son yılların modası “Powerpoint sunuları”nın eşlik ettiği, bir gökdelenin 87. katında yazılmış gibi duran cümlelerin mekaniği insana “sadede gelelim” dedirtiyor.
Albayrak’ın McKinsey eleştirisi yapanları sınırları aşıp “ya cahil ya hain” diye eleştirdiği konuşmasından 3 gün sonra, Cumhurbaşkanı’nın “bunlardan fikri danışmanlık hizmeti de almayacaksınız” diye eli belinde ortaya çıkmasının sırrı belki de burada.
Çünkü Türkiye’de, devlet geleneğinde, geniş bir kesimin kabullenemediği, garip bir dönüşüm yaşanıyor.
Aslında biz, cuma günü, McKinsey anlaşmasının iptal olduğunu öğrenmiştik. Kulaklarımıza inanamamıştık ki Odatv’de “acaba” diyerek duyurmuştuk.
Yaşananlar “McKinsey kazası” diyerek kapatılacak gibi değil. Hazine’de bir günde değişen alışkanlık
Bir gelenekti...
Her sabah basın özetleri hazırlanıyor, bakanlığın birimlerine iletiliyordu. Son olarak bu görevi Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’ni yürüten Ayten Gök yapıyordu. Albayrak’ın gelişiyle görevden alındı, yerine Ali Berber getirildi. Gök yine de işini her sabah sürdürdü.
Ancak Türk ekonomisindeki kötü gidişe McKinsey ile anlaşma eklenince bu dosyanın içeriği bayağı değişti. Muhafazakâr medya...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ben ortada bir seçim görmüyorum 28 Mart 2024 | 1.849 Okunma Mesele Havala değil karapara 25 Mart 2024 | 1.316 Okunma 31 Mart’ta kime oy verelim 21 Mart 2024 | 895 Okunma Filistin masasında neden Türkiye yok 18 Mart 2024 | 979 Okunma ‘Paralel devlet’ten çocuk istismarına 14 Mart 2024 | 964 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar