Erdoğan’ın tehdit edildiği toplantıdan çıkan ‘ortak

Bir insan yüzüne dalıp gittiğiniz oluyor mu? Uzun uzun bakarsınız, ama bir türlü çıkaramazsınız. “Konuyu nereye getiriyorsun” diyeceksiniz. FETÖ’nün işadamları örgütü TUSKON’un...

Bir insan yüzüne dalıp gittiğiniz oluyor mu?
Uzun uzun bakarsınız, ama bir türlü çıkaramazsınız.
“Konuyu nereye getiriyorsun” diyeceksiniz.
FETÖ’nün işadamları örgütü TUSKON’un 17-25 Aralık sonrasındaki olaylı toplantısını hatırlarsınız. 1 Mart 2014’te Erdoğan kürsüden açıkça tehdit edilmişti.
“İnlerine gireceğiz” diyen Erdoğan’a, TUSKON Başkanı Rızanur Meral, “yakın gelecekte, kimlerin inlerde yaşadığını, kimlerin saklanacak in arayacağını, kimlerin müsvedde, kimlerin asıl olduğunu herkes görecek” ifadeleriyle yanıt vermiş, salondakiler tarafından çılgınca alkışlanmıştı.
O görüntülere mutlaka siz de denk geldiniz. Birçok işadamı o toplantının merkezinde olduğu operasyonla gözaltına alındı ya da tutuklandı. Kimisi de firar etti.
En akılda kalan eski İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’ydı. Kayınpederi, Türkiye’nin en büyük şehrini yönetiyordu. O ise iktidarı devirmeye çalışan örgüte üye olmakla suçlanıyordu. Bir ara hapisten “sağlık sorunları” gerekçesiyle çıktı, sonra yeniden tutuklandı.
Yıllar sonra o görüntülere baktığımda benim dikkatimi bu kez Kavurmacı değil, yanındaki koltukta oturan işadamı çekti. Elleri birbirine kavuşmuş, sürekli kararsızlık halindeydi. Kameranın kendisine bakmasından rahatsız gibiydi.
Dedim ya “kim acaba” diye merak ettim.
İddianamedeki 86 kişilik sanık listesinde onu bulamadım.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün raporuna baktım. Polis, görüntüleri i...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ben ortada bir seçim görmüyorum 28 Mart 2024 | 1.846 Okunma Mesele Havala değil karapara 25 Mart 2024 | 1.316 Okunma 31 Mart’ta kime oy verelim 21 Mart 2024 | 895 Okunma Filistin masasında neden Türkiye yok 18 Mart 2024 | 979 Okunma ‘Paralel devlet’ten çocuk istismarına 14 Mart 2024 | 964 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar