Ya AKP muhalefetin kapısını çalarsa...

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Barış Pehlivan'ın bugünkü (1.06.2022)''Ya AKP muhalefetin kapısını çalarsa...'' başlıklı yazısı.

Biliyorsunuz, kasımda erken seçim olabileceği konuşuluyor. Aksini iddia edenler, yeni değiştirilen Seçim Kanunu’nu hatırlatıyor. En erken Nisan 2023’te uygulanabileceğinden dolayı, sonbaharda seçime “imkânsız” deniyor.

Halbuki bir yolu var...

Soru şu: Bu son kanun anayasada yapılacak bir değişiklikle kasımda da uygulanabilir. O halde, iktidar erken seçim için bu seçim kanununu şart koşarsa ne olur? Yani anayasa değişikliği için destek isterse, muhalefet buna ne yanıt verir?

Bu kritik konuya dair hem CHP hem de İYİ Parti’nin kurmaylarıyla konuştum. Evet, henüz alınmamış kurumsal bir kararı açıklamalarını beklemiyordum. Lakin partilerdeki nabzı merak ettim.

Özetle, CHP’den de İYİ Parti’den de benzer sözleri işittim:

“Erken seçime her zaman hazırız. ‘Hayır’, demeyiz. Ancak seçim kanununun uygulanması için anayasa değişikliğine destek de vermeyiz. O kadar eleştirdiğimiz ve ahlaken karşı çıktığımız bir kanuna ‘Evet’ demek doğru olmaz.”

Bir İYİ Parti yöneticisi şunu da iddia ediyor:

“O seçim yasasının iki temel amacı vardı. Bir, altılı masayı dağıtmak. İki, piyasada istikrar havası oluşturmak. İkisini de başaramadılar. Aslında Seçim Yasası iktidarın istediği sonucu vermedi. O yüzden ‘olmazsa olmazı’ değil bence.”


NASIL ŞİKÂYET ETTİLER? 
Satırlar kopyalanmış. Yazım hataları bile aynı. Bir tek altındaki avukatların imzaları farklı ancak belli ki tek klavyeden çıkmış.

Masamda hem TÜRGEV’in hem de Ensar Vakfı’nın dilekçeleri var. RTÜK’ü harekete geçiren şikâyetler görünürde bunlar. Vakıflar Kılıçdaroğlu’nun dediği neyi çürütmüş de dört televizyon kanalı cezalandırılmış diye öğrenmek için okumaya başlıyorum...

Dört bölümden oluşuyor şikâyet dilekçeleri. İlk olarak vakıfların internet sitelerindeki “hakkımızda” bölümü kopyalanıp, yapıştırılmış. Haliyle, burada bulamıyorum aradığımı... 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kurşunu kim atıyor? 29 Mart 2024 | 563 Okunma CHP’nin Erdoğan’ın evinden umudu 27 Mart 2024 | 1.094 Okunma Onları arayan da polis değildi 22 Mart 2024 | 821 Okunma Kürtlerin ‘kayyum’ umudu 20 Mart 2024 | 884 Okunma Soylu’nun sır buluşması 15 Mart 2024 | 2.377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar