Tüyleriniz ürperecek

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Barış Pehlivan’ın bugünkü (25.01.2022)’’ Tüyleriniz ürperecek‘’ başlıklı yazısı.

Cesaretli bir insan olsaydım, Enes’ten önce bütün Türkiye beni duymuş olurdu.” 

E-posta böyle bitiyordu. Telaşla telefona sarıldılar. Karşıdaki sesin bataklıktan çıkmak için bir ele ihtiyacı vardı. O eli uzattılar, kurtardılar. 

Her gün cenaze kaldırır, gözyaşı döker, ağıt yakar olduk. Ya sonra? 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel bu soruyu dert etti. İki hafta önce sosyal medyadan şu mesajı paylaştı: “Enes Kara gibi benzer ya da farklı sebeplerle cemaat/tarikat/vakıf yurtlarına mahkûm edilmiş, kendisini risk altında hisseden, umutsuzluğa kapılmış her bir kardeşime çağrımdır… Bana ulaşın, birlikte çare arayalım. Hallederiz!” 

Özel’i aradım ve çağrısının nasıl karşılık bulduğunu sordum. Şunları söyledi: 

“Bize ulaşanların 150’ye yakını cemaat yurtlarında ya da evlerinde kalanlardı. Telefonunu veren 120 arkadaşımızla görüştük. Kurtulmak istiyorlardı. Bazı ailelerden ‘Çocuğum yurtta kalıyor, yardım edin’ diyenler de vardı. Onların da çocuklarını aradık.” 

Peki, ne yapmışlardı? Yazının girişinde aktardığım olayı anlattı. Heyecanlı bir şekilde devam etti Özgür Özel: 

“Yaklaşık 40 arkadaşımızın sorununu çeşitli yöntemlerle çözdük. İstanbul’da, Ankara’da ve Mersin’de belediyelerimizin yurtlarına yerleşenler oldu. Ayrıca çok sayıda gönüllü başvurusu gerçekleşti. Onların başvurularını da çocuklarla eşleştiriyoruz şimdi. Biraz maddi katkı olursa eve çıkabileceğini söyleyenler olabiliyor… Onlara da burs takviyesi sağlıyoruz.” 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Soylu’nun sır buluşması 15 Mart 2024 | 2.368 Okunma Seksin mizahından hapse giden yol 13 Mart 2024 | 1.483 Okunma FETÖ’ye oy veren 6 bin 323 hâkim ve savcı şimdi nerede? 08 Mart 2024 | 1.612 Okunma Bir çocuğun yargıyla tanışması 06 Mart 2024 | 796 Okunma Kütahyalı, ÇYDD’ye para kazandıracak mı? 01 Mart 2024 | 460 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar