Saray’dan ‘557 terörist’ savunması

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Barış Pehlivan'ın bugünkü (05.04.2022)''Saray’dan ‘557 terörist’ savunması'' başlıklı yazısı.

Telefonuma bildirim geldi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na bir dava daha açmıştı. Kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle 1 milyon lira talep ediyordu. 


O kadar büyük rakamlarla anılmasa da Erdoğan’a da açılan tazminat davaları vardı. 

İlk bu köşede okudunuz: 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) çalışanı Nuri Başkapan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında üç kuruşluk tazminat davası açmıştı.

Gerekçesi, terörle ilişkilendirilip zan altında bırakılan on binlerce İBB çalışanından biri olmasıydı. İşte o davaya dair önemli bir gelişme oldu.

Anlatacağım ama kısa bir hatırlatma:

Önce Soylu 557 İBB çalışanının terör örgütleriyle iltisaklı olduğunu söyledi, sonra Erdoğan… İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da bunun üzerine çıktı ve “Eğer terörist varsa neden gelip almıyorlar?” dedi. Bunun üzerine, İçişleri Bakanlığı konuya dair özel teftiş başlatıldığını, resmi sosyal medya hesabından duyurdu.

Sekiz ayrı müfettişin İBB’deki incelemeleri aylardır devam ediyor. İBB “Kim bu 557 kişi, bize açıklayın” diyor, yanıt alamıyor. Bizzat İmamoğlu, gerçek neyse öğrenmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a başvuruyor, “Utanmadan bana mektup gönderiyor” cevabını alıyor. 

İşte böylesi bir süreçte… 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, avukatı Ahmet Özel aracılığıyla İstanbul 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne bir dilekçe gönderdi. Hakkında açılan manevi tazminat davasına yanıttı bu. Haliyle, üç sayfalık dilekçeye ilgili konuya dair Erdoğan cephesinin görüşleri de yansıdı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu haber Türkiye’de yok 19 Nisan 2024 | 24 Okunma ‘Bekle’ dedi, o da bekledi 17 Nisan 2024 | 1.215 Okunma Sahi kim bu Metin Cihan? 12 Nisan 2024 | 952 Okunma AKP medyasında neler olacak 10 Nisan 2024 | 1.652 Okunma Erdoğan’ın yeni rotası ne olacak 03 Nisan 2024 | 1.575 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar