Menzil şeyhinin adını taşıyan kişiye özel kıyak

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Barış Pehlivan'ın bugünkü (12.08.2022)''Menzil şeyhinin adını taşıyan kişiye özel kıyak'' başlıklı yazısı.

Sabahın erken saatleri... Halk TV’deki Açıkça’yı izleyen bir dostum aradı. Yarı uykulu bir halde açtım telefonu. Meğer bir konuşmama örnek vermek istemiş. Çok kez söylediğim o sözü canlı yayında tekrarlamıştım:

“15 Temmuz sonrası boşalan koltuklara, olması gerektiği gibi liyakat sahibi insanlar mı oturacak? Yoksa yine ‘alnı secdeye değiyor’ kriteri esas alınıp, bu kez başka tarikat mensupları mı devlete doldurulacak? Maalesef ikincisi oldu.”

Telefondaki dostum anlattı, baktım doğru, ben de size aktarayım...

Bundan 3 ay önce...

PTT çalışanlarına dair yönetmeliğin değiştiği Resmi Gazete’de duyuruldu.

Eski yönetmeliğe göre; PTT’de hukuk müşaviri olmak için en az beş yıl aktif avukatlık yapma şartı vardı. Öyle ya, PTT’deki avukatların amiri konumundaki kişi avukatlığın ne olduğunu bilmeliydi, o deneyime sahip olmalıydı.

İşte bu şart 13 Mayıs’ta değiştirildi. Yeni yönetmeliğe göre, avukatlık ruhsatınızın olması ve üç yıl PTT’deki herhangi bir departmanda çalışmış olmanız, hukuk müşavirliği koltuğuna oturmanıza yetecekti.

Dikkatinizi çekerim, “beş yıl avukatlık yapma” zorunluluğundan “hiç avukatlık yapmasa da olur, ruhsatı yeter” hale getirildi o kritik koltuk.

PTT’de pis kokular yükseliyordu. Sanki özel biri için yönetmelik değiştirilmişti.

Ve maalesef tahminler doğruydu.

4 Ağustos’ta yeni bir isim PTT’nin hukuk müşaviri oldu.

Adı: Muhammet Raşit Köse.

PTT’de uzman yardımcısı olarak çalışıyordu. Ruhsatı vardı ama hiç avukatlık yapmamıştı. Yani bu “şart” tutuyordu.

Dahası, tam da yeni yönetmeliğin “üç yıldır çalışıyor olsun” şartı da adeta onun için biçilmiş kaftandı. Köse üç buçuk yıldır PTT’de görev yapıyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kurşunu kim atıyor? 29 Mart 2024 | 563 Okunma CHP’nin Erdoğan’ın evinden umudu 27 Mart 2024 | 1.094 Okunma Onları arayan da polis değildi 22 Mart 2024 | 821 Okunma Kürtlerin ‘kayyum’ umudu 20 Mart 2024 | 884 Okunma Soylu’nun sır buluşması 15 Mart 2024 | 2.377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar