Jim Carrey’nin laboratuvarı

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Barış Pehlivan’ın bugünkü (03.03.2022)’’ Jim Carrey’nin laboratuvarı’’ başlıklı yazısı.

Türkiye’de “Sil Baştan” adıyla vizyona giren filmi izleyenler bilir... Ayrılık sonrası kalan hatıraları bir laboratuvar aracılığıyla hafızalarından silmeye çalışan sevgilileri anlatır. Başrolünde Jim Carrey ve Kate Winslet oynar. Filmde Nietzsche’nin şu sözünü de duyarız: “Unutkanlar şanslıdır, çünkü hatalarının derdini çekmezler.” 

Anadolu Ajansı’nın geçtiği bir haberi okurken o film geldi aklıma. Habere göre Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç bir panelde şöyle demişti: “28 Şubat, FETÖ terör örgütünün darbe için staj yaptığı dönemdir. O stajdaki tecrübeleriyle 15 Temmuz’u hazırladılar ve yaptılar ancak çok şükür karşılarında ölümü göze alan, ferasetiyle, dirayetiyle, cesaretiyle milleti demokrasiye sahip çıkması için alanlara davet eden Recep Tayyip Erdoğan vardı.”

Erdoğan’a övgü kısmını geçiyorum. 

Takıldığım nokta 28 Şubat. Sanki Malkoç hafızayı silip tarihi yeniden yazmaya çalışıyordu. O halde, masamdaki bir kitabın sayfalarını açmalıydım. Dostlarım Barış Terkoğlu ve Sami Menteş hazırlamıştı: “Size Yalan Söylediler: Çetin Doğan’ın Gözünden 28 Şubat.” 

Kitabın girişinde, başta Cumhurbaşkanı Demirel ve Başbakan Erbakan olmak üzere dönemin MGK toplantısına katılan herkesin oybirliğiyle aldığı kararlar aktarılıyordu. Onlardan birisi dikkat çekiciydi: 

“İrticai faaliyetleri, disiplinsizlikleri veya yasadışı örgütlerle irtibatları nedeniyle TSK’den ilişkileri kesilen personelin diğer kamu kurum ve kuruluşlarında istihdamı ile teşvik unsuruna imkân verilmemelidir.” 

Bu kararın neden alındığının yanıtı kitabın ilerleyen sayfalarında ortaya çıkıyordu. 

Bakın... 

1996-1999 yılları arasında TSK’den ihraç edilen kişi sayısı 753’tü. Onlardan 243’ü Fethullah Gülen tarikatı ile ilişkisi nedeniyle ordudan atıldı. 

Biliniyor ki, TSK’den irticai faaliyetler nedeniyle ihraç edilenlerden bir bölümü, Refah Partisi’nin yönettiği belediyelerde işe alındı, yönetici yapıldı. Tartışma yaratan hususlardan birisi de buydu. Anayasaya aykırı olarak TSK’de irtica faaliyeti yürütenler ihraç ediliyordu ancak, başka bir kamu kurumunda, belediyelerde işe alınıyordu.

HER ŞEYİN ÖZETİ O KARE 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Bekle’ dedi, o da bekledi 17 Nisan 2024 | 1.215 Okunma Sahi kim bu Metin Cihan? 12 Nisan 2024 | 952 Okunma AKP medyasında neler olacak 10 Nisan 2024 | 1.652 Okunma Erdoğan’ın yeni rotası ne olacak 03 Nisan 2024 | 1.575 Okunma Kurşunu kim atıyor? 29 Mart 2024 | 637 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar