İBB için yeni operasyon

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Barış Pehlivan'ın bugünkü (08.07.2022)''İBB için yeni operasyon'' başlıklı yazısı.

Biliyorsunuz: Ekrem İmamoğlu, 2023 seçimlerini yine Erdoğan’ın kazanması durumunda görevden alınabileceğini ifade etti.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak da “Erdoğan bir seçim daha kazanamayacağına göre böyle bir endişeye de mahal yoktur. İBB başkanımız yeni dönemde belediye hizmetlerini çok daha rahat yerine getirecektir” dedi.

Tam da bu süreçte, adliye koridorlarından kritik duyumlar alıyorum.

Önce özet:

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) davası görülüyor. O davanın iddianamesinin bir bölümünde DİAYDER referansıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) PKK irtibatlı kişilerin yerleştirildiği tezi işleniyor. 

Suçlamaya konu olan kişiler, İBB’de işe alınan gassallar.

Ayrıca, yoksullara dağıtılan yardım kartlarının İBB tarafından derneğe de verildiği savcılığın iddiaları arasında.

Şimdi...

Halihazırda görülen davanın bir sonraki duruşması 26 Temmuz’da görülecek.

Fakat, belli ki bir ek iddianame daha yolda...

Zira, savcılığın bazı İBB çalışanlarının ifadelerini aldığını öğrendim. Sanki “Sosyal yardım kartlarından DİAYDER üyelerine de verilmesini kim istedi” sorusu üzerinden İBB’ye yeni bir operasyon planlanıyor. Ekrem İmamoğlu’nun kurmay kadrosundan bir isme odaklanıldığı ileri sürülüyor. Savcılık soruşturmayı hızlandırmışa benziyor.

Kâhin olmaya gerek yok, şu an İBB’yi mercek altına alan İçişleri Bakanlığı’nın görevlendirdiği müfettişlerin hazırlayacağı rapor da DİAYDER savcısının masasına konulacak.

Ve anlaşılan o ki seçime giden yolda AKP’nin İBB’yi yargı sopasıyla yıpratmaya çalışma hamlesi sürpriz olmayacak.

SOYLU’NUN NURCU YARDIMCISI
“Cendere” adlı kitabımızda anlattık... Süleyman Soylu’nun Nur cemaati ile özel bir bağı var. Kendisi de defalarca hatırlattı zaten, yetişmesinde Nurcuların etkisi çoktu. Soylu’nun Fethullahçılarla eski geçmişi de buna dayanıyordu.

Sadece bu kadar değil...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Bekle’ dedi, o da bekledi 17 Nisan 2024 | 1.215 Okunma Sahi kim bu Metin Cihan? 12 Nisan 2024 | 952 Okunma AKP medyasında neler olacak 10 Nisan 2024 | 1.652 Okunma Erdoğan’ın yeni rotası ne olacak 03 Nisan 2024 | 1.575 Okunma Kurşunu kim atıyor? 29 Mart 2024 | 637 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar