Erdoğan: Delil yoksa neden tutukladınız?

Cumhuriyet gazetesi yazarı (06 Ocak 2022) Barış Pehlivan : ''Beklentim doğru çıkıyor: Muhalefet belediyelerine operasyonlar hızlanacak.''

“Böyle giderse daha çok para çıkacak cebimizden” dedi. “Açar mısınız” dedim. İki haberi masama koydu...


Biri, Anadolu Ajansı’nın iki ay önceki haberi: “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), çoğunluğunu FETÖ mensuplarının yaptığı 30 bin 63 başvuruyu reddetti.”

Diğeri, DW Türkçe’nin aynı günlerdeki haberi: “AİHM, 15 Temmuz sonrası KHK ile görevden uzaklaştırılan 427 hâkim ve savcı tarafından açılan davalarda hak ihlaline hükmetti. Davacıların her birine 5 bin Avro tazminat ödenmesine karar verildi. Darbe girişimi sonrası görevlerinden uzaklaştırılan memurlara ilişkin AİHM gündeminde beş bin başvuru daha bulunuyor.”

Aynı konuda ama farklı açılı haberlerdi. Konuştuğum kişi “Bugün dünden belliydi” diyerek, yargı kulislerinde fısıldanan bir kritik görüşmeyi anlattı.

2018 yılı...

Adalet Bakanlığı’ndan bir heyet resmi ziyaret için Strasbourg’daydı.

Temasların bitiminde, AİHM yetkilileri ile 15 Temmuz sonrası ülkede yaşananlarla ilgili fikir alışverişi için bir araya gelindi.

Deniyor ki... AİHM Başkanı orada bulunan Adalet Bakanlığı Müsteşarı’na şöyle özetlenebilecek bir konuşma yaptı:

“Darbe girişimi sonrası yaklaşık 4 bin 500 hâkim ve savcıyı meslekten ihraç ettiniz. Evet, devlet kamu gücünü kullanan kişilere karşı güven zafiyeti yaşarsa bu tasarrufta bulunabilir. Ancak ihraçlar sonrası dosyasına hiçbir aleyhte delil konulamayan, yaklaşık 800 hâkim ve savcı tespit ettik. 

....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin Erdoğan’ın evinden umudu 27 Mart 2024 | 1.085 Okunma Onları arayan da polis değildi 22 Mart 2024 | 821 Okunma Kürtlerin ‘kayyum’ umudu 20 Mart 2024 | 883 Okunma Soylu’nun sır buluşması 15 Mart 2024 | 2.377 Okunma Seksin mizahından hapse giden yol 13 Mart 2024 | 1.486 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar