Sömürge solculuğu ve müstemleke sağcılığı

Çok ilginç günlerden geçiyoruz. Dünyada ABD medyasından sonra, ABD’deki başkanlık seçimini en çok haberleştiren medya bizde. Lakin aynı medyanın büyük bölümü, Hazine ve Maliye Bakanı’nın istifa ettiğini saatlerce veremiyor.

Çok ilginç günlerden geçiyoruz. Dünyada ABD medyasından sonra, ABD’deki başkanlık seçimini en çok haberleştiren medya bizde. Lakin aynı medyanın büyük bölümü, Hazine ve Maliye Bakanı’nın istifa ettiğini saatlerce veremiyor. İstifanın devletin hukukuna, kurallarına, işleyişine, geleneklerine, teamüllerine göre değil, sosyal medya üzerinden duyurulması, bir başka garip durum. İstifanın nedeni ve sonucu üzerine yapılan sosyal muharebeler ise bir diğer ilginçlik olarak dikkat çekiyor.

Dahası var. ABD’de seçimi kazanan ve kaybeden isimler üzerinden yapılan tartışmalar ve belirginleşen saflaşmalar da yine ülkemize özgü. Gazeteciler, akademisyenler, uzmanlar, yorumcular arasında Donald Trump ve Joe Biden taraftarları var. Bu nedenle ekranlarda kavga ediyorlar. Belli ki kapitalizmi, emperyalizmi, ABD devlet aygıtının işleyişini hiç bilmiyorlar.

Bu tutum yeni değil üstelik. Barack Obama, 2008’de seçimi kazanıp ABD başkanı olduğunda, “Güne mutlu uyandım, ABD’nin başında sosyalist ve esmer tenli bir başkan var” diye mesaj atanı vardı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefet ve değişimin yönü 14 Haziran 2023 | 430 Okunma İktidar ve anayasa değişikliği 10 Haziran 2023 | 244 Okunma Mehmet Şimşek’ten kimler, ne bekliyor? 07 Haziran 2023 | 2.397 Okunma Yeni CHP, başkalaşan CHP, dönüşen CHP 03 Haziran 2023 | 550 Okunma Seçmenle inatlaşmak 31 Mayıs 2023 | 1.091 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar