Soçi zirvesi ve Türk - Rus ilişkileri

Soçi zirvesi ve Türk - Rus ilişkileri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD gezisinde umduğunu bulamamıştı. Bu rahatsızlığını dillendirdi de. Hemen sonra Türkiye’nin Rusya’dan ikinci parti S-400 hava savunma sistemi alabileceğini söyledi ve Rusya gezisinden memnun döndü. Vladimir Putin’le yapılan baş başa görüşmenin ayrıntılarını bilmesek de sonuçlarını önümüzdeki günlerde göreceğiz, özellikle de Suriye konusunda. Soçi zirvesi sonrası, Erdoğan’ın ABD’yle ilişkilerdeki hoşnutsuzluğunu anlatırken, Patriot ve F-35 konusunu gündeme getirmesi de dikkatlerden kaçmadı.  

Türkiye’nin; Mısır, İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri’yle ilişkilerini yumuşatma çabasının, önümüzdeki süreçte Suriye’ye ilişkin bazı hamlelerle süreceği anlaşılıyor. Nitekim iktidarı destekleyen kimi yorumcular, Suriye devletiyle temas kurmaktan bahsediyorlar artık. Mevcut durumda alt seviyede, zaman zaman istihbarat örgütleri düzeyinde yürütülen temasların, daha açık, daha üst düzeyde yapılmasına dönük kimi adımlar atılacak anlaşılan. Putin de uzun zamandır bu konuda ısrar ediyor.  

Dahası bu konunun, geçici koruma altındaki Suriyeli sığınmacılar başta olmak...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefet ve değişimin yönü 14 Haziran 2023 | 430 Okunma İktidar ve anayasa değişikliği 10 Haziran 2023 | 244 Okunma Mehmet Şimşek’ten kimler, ne bekliyor? 07 Haziran 2023 | 2.397 Okunma Yeni CHP, başkalaşan CHP, dönüşen CHP 03 Haziran 2023 | 550 Okunma Seçmenle inatlaşmak 31 Mayıs 2023 | 1.091 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar