G20 Zirvesi’nden ne çıkar?

Dünyanın gözü kulağı Japonya’nın ev sahipliği yaptığı G20 Zirvesi’ndeyken, ABD Senatosu, Başkan Donald Trump’ın Ankara Büyükelçiliği’ne aday gösterdiği David Satterfield’ın görevini onayladı.

Onama haberi, ikili ilişkilerin oldukça gergin olduğu bir süreçte, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump’ın Japonya’daki zirvede görüşmesinden önce geldi. Yani, zamanlama manidar. Zira ABD’nin bir yılı aşkın süredir Ankara’da büyükelçisi bulunmuyordu.
Bilmekte yarar var. Bu tür uluslararası zirvelerden, dünyanın mazlum halklarını, üçüncü dünya ülkelerini, ezilenleri, yoksulları, emekçileri mutlu edecek sonuçlar pek çıkmaz. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin liderleri, bu tür çoklu zirveleri, dış politikanın vitrini, uluslararası ilişkilerin podyumu olarak görürler. Toplantı ve görüşmeleri; dünya medyasının yoğun ilgisinden de yararlanarak, kendilerinin ve ülkelerinin tanıtımında kullanırlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefet ve değişimin yönü 14 Haziran 2023 | 430 Okunma İktidar ve anayasa değişikliği 10 Haziran 2023 | 244 Okunma Mehmet Şimşek’ten kimler, ne bekliyor? 07 Haziran 2023 | 2.397 Okunma Yeni CHP, başkalaşan CHP, dönüşen CHP 03 Haziran 2023 | 550 Okunma Seçmenle inatlaşmak 31 Mayıs 2023 | 1.091 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar