Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na açık mektup-2

İnsanlar, doğuştan eşit hak ve özgürlüklere sahiptirler. İslam’ın egemenliğinde Müslüman olmayanların da kendi dinlerini seçme ve yaşama hak ve özgürlükleri vardır.”Öteki”ne...

İnsanlar, doğuştan eşit hak ve özgürlüklere sahiptirler. İslam’ın egemenliğinde Müslüman olmayanların da kendi dinlerini seçme ve yaşama hak ve özgürlükleri vardır.”Öteki”ne hayat hakkı sadece İslam’da vardır. Onları dine zorlama yoktur. Tüm farklı kimlikler, barış içinde bir arada yaşayabilirler. İslam’da en zayıf olan en güçlüden hakkını kolayca alabilmektedir.

İnanç, hayat, akıl, nesil, mal hak ve değerleri ancak İslami hükümlerle sağlanabilir, korunabilir. İnsanlar akılları ile adalete ulaşamaz ve onu sağlayamazlar. Daha tanımlamasında bile bir araya gelemeyenler bunu nasıl sağlayabilir?

AllahuTeâla evrene, insana tüm yaratıklarına bir düzen, bir denge, bir ölçü koymuştur. Tüm evren, gökler bu dengeyle (adalet, tevhid) ayakta duruyor. Evrendeki bu muhteşem, kusursuz nizam O’nun tabiata koyduğu mükemmel kanunlarla ayakta duruyor. Bunun gibi, insanlar arasında denge/adalet de O’nun adalet için gönderdiği, teklif ve tavsiye ettiği teşri (yasama) hükümlerinin uygulanmasıyla sağlanabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyonizm Çökerken -1 21 Aralık 2017 | 213 Okunma Efendimiz(S.A.V)’i Anarken 07 Aralık 2017 | 100 Okunma Sağlık ve hastalık nimetleri-2 30 Kasım 2017 | 148 Okunma Akıl nimeti-2 09 Kasım 2017 | 91 Okunma Kulluk kimliğimiz-1 07 Eylül 2017 | 119 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar