İslam’dan başka hak din var mı?-2

Konuyla ilgili birkaç aydınlatıcı Ayet-i kerime meali sunuyoruz: “Her kim İslam’dan başka bir din ararsa asla kabul edilmeyecek.” (Ali imran 85) “Allah için geçerli yegâne din İslam’dır. ( Alii imran 19)...

Konuyla ilgili birkaç aydınlatıcı Ayet-i kerime meali sunuyoruz: “Her kim İslam’dan başka bir din ararsa asla kabul edilmeyecek.” (Ali imran 85) “Allah için geçerli yegâne din İslam’dır. ( Alii imran 19)

“Bugün size dininizi ikmal ettim, üzerinize nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslam’ı seçtim.” (Maide 3)

“Onlar, Kur’an’ın bir kısmına inanıp, bir kısmına inanmayarak onu kısım kısım böldüler.”(Hicr, 91)

“Allah’ın ahdini az bir bedel karşılığında satmayın.” (Nahl, 95)

“Benim ayetlerimi az bir bedele satmayın” (Bakara,12) “Hakkı bile bile gizlemeyin, hak ile batılı birbirine karıştırmayın.” (Bakara 43)

“Onlar öyle zalim kişilerdir ki Allah’ın yolu (İslam) ndan engellerler ve yolun eğriliğini arayıp bulmaya çalışırlar” (Araf 45)

“Onlar, o kimselerdir ki, dünya hayatını ahirete tercih ederler, insanları Allah yolundan çevirirler ve onun eğrilmesini isterler. İşte bunlar çok büyük ve derin bir sapıklık içindedirler.” (İbrahim, 3)

“De ki: “Hak geldi, batıl zail oldu” (İsra, 81)

“Kuluna o dosdoğru kitabı indiren, onda hiçbir eğrilik koymayan Allah’a hamdolsun” (Kehf 1)

“Ey müminler kendilerine kitap verilenlerden birisine uyarsanız sizi imanınızdan sonra döndürüp kâfir yaparlar.” (Ali İmran 100)

İlgili bazı Hadis-i Şerifler: “Toplumda iki zümre vardır. Ulema ve ümera. Onlar doğru olurlarsa toplum doğru olur. Bozulurlarsa toplumu da bozarlar. Islah veya ifsad bu iki sınıfın sorumluluğundadır” (S.A.V)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyonizm Çökerken -1 21 Aralık 2017 | 213 Okunma Efendimiz(S.A.V)’i Anarken 07 Aralık 2017 | 100 Okunma Sağlık ve hastalık nimetleri-2 30 Kasım 2017 | 148 Okunma Akıl nimeti-2 09 Kasım 2017 | 91 Okunma Kulluk kimliğimiz-1 07 Eylül 2017 | 119 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar