Yahudi devleti ve Abdülhamid Han'ın tahttan indirilişini bildiren heyet

Abdülhamid Han'a 33 yıllık saltanatından sonra tahttan indirilişini , Millet Meclisi adına Koramiral Arif Hikmet Paşa, Daraç Milletvekili Esat Paşa Toptani, Senatör Aram Efendi ve Selanik Milletvekili Emanuel Karasu'dan oluşan dört...

Abdülhamid Han'a 33 yıllık saltanatından sonra tahttan indirilişini , Millet Meclisi adına Koramiral Arif Hikmet Paşa, Daraç Milletvekili Esat Paşa Toptani, Senatör Aram Efendi ve Selanik Milletvekili Emanuel Karasu'dan oluşan dört kişilik heyet 27 Nisan 1909 tarihinde Yıldız Sarayında bildirmişti.

Padişahı tahttan indiren heyetin dördüncü üyesi Selanik Milletvekili Emanuel Karasu tanınmış bir Musevi aileden geliyordu; 1904 tarihinde Zürih'te yapılan Siyonist Kongresinden sonra Abdülhamid Han'ı ziyaret eden heyetin üyesiydi.

Zürih Kongresinde bu günkü İsrail devletinin sınırları içinde, ayrıcalıklı yönetime sahip bir Musevi Yurdu kurulması kararlaştırılmıştı. Bu toprakların tümü Kudüs Sancağının bir bölümü olarak Osmanlı Devletinin yönetimindeydi. Kudüs üzerinde Ortodoks, Katolik, Protestan mezheplerinin gizli ya da açık mücadeleleri vardı. Bu mezhepler Kudüs üzerinde hak iddia ediyorlardı.

Museviler, Sultan Abdülhamid'i parayla satın almayı tasarlam

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yıl 1876--Türk Tarihi'nin sıkıştırılmış bunalım dosyası! 21 Mayıs 2022 | 669 Okunma Kafası kesilen Türk mühendisler! 14 Mayıs 2022 | 1.790 Okunma İmamoğlu Ekrem Bey Karadeniz gezisinde! 09 Mayıs 2022 | 1.239 Okunma "Bazı arkadaşlar cumhuriyet ilanına darbe der!" 07 Mayıs 2022 | 668 Okunma Her yer karanlık... Pür nur o amcam! 02 Mayıs 2022 | 287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar