Terörün bilançosu: 38 şehit 155 yaralı!

Kiralık katilerden oluşan bir örgütle karşı karşıyayız. PKK’nın ne dini, ne de ırkı var. Dünyanın  şiddete en uygun topraklarında dükkan açmış, bir müşteriden diğerine...

Kiralık katilerden oluşan bir örgütle karşı karşıyayız. PKK’nın ne dini, ne de ırkı var. Dünyanın  şiddete en uygun topraklarında dükkan açmış, bir müşteriden diğerine koşup duruyor. Dün Hafız Esad’dı ev sahibi bu günse Batı. Yarın...aklınıza kim geliyorsa.

Önceki geceBJK’nın statı önünde patlatılan bomba TSK’nın El Bab-Menbiç yolunu temizlemesi, bölgede egemenlik kurması ve PKK’nın Suriye’den defedilmesini sağlamak üzere olmasının tepkisidir büyük bir ihtimalle. O değilse yeni anayasa taslağının TBMM’ye sunulmasıdır. O da değilse, Türkiye’nin yararına atılan ve atılacak her adımdır.

TERÖR NEDİR?

Soğuk savaşın nükleer çatışmaya dönüşmemesi gereği ortaya çıkan psikolojik savaş türü ve bunun vazgeçilmez yan ürünü,  düşük yoğunluktaki çatışmalar (Low Intensity Conflict) terör kavramını da yanısıradünya gündemine oturtur.

Terörün amacı bir davaya ya da siyasal amaca dikkat çekmek olduğu kadar bir ülkenin ya da bir bölgenin sömürülmesini de sağlamaktır. Bu “dikkat çekme”  ya da “sömürü”şiddet eylemleri sonucu toplumda oluşan korku ve yılgınlık havasıyla sağlanır.  Terör, iktidarıyıldırmayı, toplumu da korkutmayıamaçlar; tahrip ettiği toplumların din-ırk-toplumsal ve ekonomik yapısınıkendiçıkarlarıdoğrultusuında araç olarak kullanır.  Kimi sömürgeci devletlerböl-parçala-yönet ilkesi doğrultusunda farklı dini-ırkı-etnik unsurları az gelişmişlikle yoğurarak ya terör örgütleri oluşturmuş ya da var olanları kullanmıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yıl 1876--Türk Tarihi'nin sıkıştırılmış bunalım dosyası! 21 Mayıs 2022 | 669 Okunma Kafası kesilen Türk mühendisler! 14 Mayıs 2022 | 1.790 Okunma İmamoğlu Ekrem Bey Karadeniz gezisinde! 09 Mayıs 2022 | 1.242 Okunma "Bazı arkadaşlar cumhuriyet ilanına darbe der!" 07 Mayıs 2022 | 668 Okunma Her yer karanlık... Pür nur o amcam! 02 Mayıs 2022 | 287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar