Şehit Çerkes Hasan Bey’den Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’e...

Bu “kelleyi alırsan vücut yaşayamaz” lafını, FETÖ’nün ağababası Hüseyin Avni Paşa, Sultan Abdülaziz’i öldürmek amacıyla bir araya gelen katilleri yüreklendirmek için...

Bu “kelleyi alırsan vücut yaşayamaz” lafını, FETÖ’nün ağababası Hüseyin Avni Paşa, Sultan Abdülaziz’i öldürmek amacıyla bir araya gelen katilleri yüreklendirmek için söyler.  Vücut yaşayamaz da ya millet ya milletin kurduğu devlet? Onları yıkmaya Allah’tan  başka kimin gücü yeter?! 

Bu gün hala Sultan Abdülaziz’in  bir tırnak çakısıyla intihar ettiğini söyleyenler, İkinci Abdülhamid Mithat Paşa çekişmesi olmasa, hatta olay kimilerince bir meşrutiyet-mutlakiyet sorununa dönüştürülmese ağızlarını bile açamazlardı. İntihar söylentisi doğru bile olsa Sultan Abdülaziz’in katili gene Hüseyin Avni Paşadır “çünkü intiharına neden olmuştur.” (Yazar, devlet adamı Mahmud Kemal İnal)

Midhat Paşa suçlu mudur? Bu cinayetin işlenmesindeki payı nedir? Eldeki belgelere göre Midhat Paşa’nın cinayeten haberi yoktur ve cinayeti düzenleyenler arasında değildir. O sadece Sultan Aziz’i tahttan  indirmek ve cinayetten sonra olayı örtbas etmekle suçludur. Peki Midhat Paşa Sultan’ın öldürüldüğünü öğrendikten sonra ne yapabilirdi? Hiç bir şey! Sadece susabilirdi; o da öyle yaptı zaten. Aslında hiçbir şey yapamayacağına göre hükümeten istifa etmesi gerekirdi ama bir ömür boyu sadrazam olabilmek hayaliyle yanıp tutuşan  birinin böylesi erdemli bir davranışta bulunması beklenebilir mi? 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yıl 1876--Türk Tarihi'nin sıkıştırılmış bunalım dosyası! 21 Mayıs 2022 | 669 Okunma Kafası kesilen Türk mühendisler! 14 Mayıs 2022 | 1.789 Okunma İmamoğlu Ekrem Bey Karadeniz gezisinde! 09 Mayıs 2022 | 1.236 Okunma "Bazı arkadaşlar cumhuriyet ilanına darbe der!" 07 Mayıs 2022 | 665 Okunma Her yer karanlık... Pür nur o amcam! 02 Mayıs 2022 | 285 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar