Provokatör!!

Sen kendiliğinden çıkmadın; seni allayıp pullayıp sürüverdiler milletin karşısına. Sen aslında bir dip not bile olamayacakken, neden-sonuç ilişkisine teğet dahi geçmemişken, eline mikrofon tutuşturup...

Sen kendiliğinden çıkmadın; seni allayıp pullayıp sürüverdiler milletin karşısına. Sen aslında bir dip not bile olamayacakken, neden-sonuç ilişkisine teğet dahi geçmemişken, eline mikrofon tutuşturup salıverdiler seni ortalığa. Belki de adının çağrıştırdığı kılıç şıkırtısına kandılar; belki de “at binenin, kılış kuşanın” umuduyla seni muhalefetin tepesine oturttular. Dediler ki “bunun narasından  bile korkarlar!” Ama sen bırak narayı miyavlamayı bile beceremedin gitti birader!

Sana kızmak mümkün değil. Sövülür mü hiç emir kuluna? Efendisine kızıp uşağı dövenlerden  kaltabanı yoktur; arasan da bulamazsın bizim yörede böylelerini.  

Yüksel ki yerin bu değildir; Dünyaya geliş hüner değildir!” demiş Kemal’in Namık’ı! Sen de onun sesine uyup bir yükseldin pir yükseldin! İyi hoş da, devirdiğin çamları, sağa bakıp önündekini sollamaya kalkışmanı, her ağzını açtığında sana payanda olanların “eyvah gene neler saçmalayacak!” diye dizlerini dövmelerini ne yapacağız?

Bilmemek ayıp değil. Amma bilmediğini bilmemek ayıp ki ne ayıp! Hani diyorum bir öğrensen de sonra konuşsan... hani diyorum hepsi topu beş on maddeden oluşan bir metni ezberlemek zahmetine katlansan da, olmayanı oldurmaya çalışmasan, hani diyorum üç beş kelimeyi yan yana getirip de düzgün bir kelam etsen, biz de oh be hele şükür diyebilsek! Ama sen her ağzını açtıktan sonra önce bir şaşkınlık ardından da bir kahkaha...eski tas eski hamam, bildiğini de o eski tellak işte!! Hepsi bu!!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yıl 1876--Türk Tarihi'nin sıkıştırılmış bunalım dosyası! 21 Mayıs 2022 | 669 Okunma Kafası kesilen Türk mühendisler! 14 Mayıs 2022 | 1.790 Okunma İmamoğlu Ekrem Bey Karadeniz gezisinde! 09 Mayıs 2022 | 1.239 Okunma "Bazı arkadaşlar cumhuriyet ilanına darbe der!" 07 Mayıs 2022 | 668 Okunma Her yer karanlık... Pür nur o amcam! 02 Mayıs 2022 | 287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar