‘Proseförler’ var ve Profesör Süleyman Başlar’lar var!

Üniversite yıllarımızda siyaseti eğitime tercih eden, bilip bilmeden ahkam kesen, bir yolunu bulup TBMM’ye kapağı atmaya çalışan sözde akademisyenlere Proseför derdik aramızda. Kara cübbelerini giyip...

Üniversite yıllarımızda siyaseti eğitime tercih eden, bilip bilmeden ahkam kesen, bir yolunu bulup TBMM’ye kapağı atmaya çalışan sözde akademisyenlere Proseför derdik aramızda. Kara cübbelerini giyip yürüyüşler düzenleyerek halkın oylarıyla seçilmiş iktidarlara akıllarınca göz dağı vermeye çalışan bu Proseförler 27 Mayıs 1960’da başarıyı yakalamış, verdikleri fetvalarla Menderes, Zorlu ve Polatkan’ın idam sehpasına gitmesini kolaylaştırmışlardı.

Bugün de Türkiye’nin bilimsel anlamda bir arpa boyu ilerlemesine, uluslararası alanlarda söz sahibi olmasına hiçbir katkısı olmayan, siyaseti hepten üniversiteye bulaştırmayı hünerden sayan kimi akademisyenler Güneydoğu’da PKK nam uyuşturucu kaçakçılarının başlattığı hendek kazma, halkı göçe zorlama, önüne gelene kurşun sıkma eylemlerini destekleyen bildirilere imza atıp halk kahramanları gibi ortalıkta dolanıyorlar. İşte bizim proseför dediğimiz kifayetsiz muhterisler bunlar. Hem yurt severliğini ilan edeceksin hem de kalkıp PKK’yı destekleyeceksin! Bunun tek nedeni de Ak Parti ve CHP nefreti! Örneğin CHP iktidarda olsa ve aynı eylemlere güvenlik güçleri bugün olduğunca müdahale etse, aynı kişiler Teröre Son-Kahrolsun PKK bildirilerinin altına parmak basardı.

Tabi bu proseförlerin yanında 9 Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Profesör Süleyman Başlar gibi gerçek hocalar da var... Kendini tümüyle fakültesine, hocalara ve öğrencilere adamış, fakültenin gerçekten muhteşem yönetim binasını korkulan, uzak durulması gereken bir öcü ini olmak yerine sevgi ve muhabbetin merkezine dönüştürmüş. Ta 1850 yılında yapılan yönetim binası gerçekten göz kamaştırıcı. Dekan Başlar, göreve geldiğinde binaya çeki düzen vermek, eprimiş, dökülmekte olan yüzünü tazelemek için kolları sıvamış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yıl 1876--Türk Tarihi'nin sıkıştırılmış bunalım dosyası! 21 Mayıs 2022 | 669 Okunma Kafası kesilen Türk mühendisler! 14 Mayıs 2022 | 1.789 Okunma İmamoğlu Ekrem Bey Karadeniz gezisinde! 09 Mayıs 2022 | 1.236 Okunma "Bazı arkadaşlar cumhuriyet ilanına darbe der!" 07 Mayıs 2022 | 665 Okunma Her yer karanlık... Pür nur o amcam! 02 Mayıs 2022 | 285 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar