PKK terör örgütü müdür?

Terör ya da şiddetin resmi bir tanımlaması yok dünyada. Herhangi bir hadiseyi kimin ve hangi amaçla tanımladığına bağlı olarak “hah,” deniyor, “bu şiddet olayıdır.”  Kimi...

Terör ya da şiddetin resmi bir tanımlaması yok dünyada. Herhangi bir hadiseyi kimin ve hangi amaçla tanımladığına bağlı olarak “hah,” deniyor, “bu şiddet olayıdır.”  Kimi tanımlamalar şiddet yöntemlerine bakarak ortaya konuyor, kimileriyse olayı uygulayanların yandaşı olup olmamaya bağlı. Kendilerine “devrimci” diyenler, “bozuk düzeni değiştirmek için şiddetin vazgeçilmezliğini” savunurlar. Kimileriyse ancak şiddetle haklarını elde edebileceklerine inanırlar. 

Terörü salt şiddet olarak tanımlamak da doğru değil. Kalkıp birine yumruk atmak da şiddet içerir, çoluk çocuk, yaşlı genç demeden önüne geleni kesmek de. Ancak ikincisi şiddetin yanısıra toplumun dehşete kapılmasını, karabasanların üstüne perde perde inmesine de yol açtığından terör sözcüğüne daha bir uygun düşer.

Terör kelimesi ilk kez 1793 tarihinde, Fransa da Şiddetin Egemenliğini kuran Robespierre,tarafında kullanılır; devrime karşı olduğunu söylediği herkesin boynunu vurdurtur.  Ve şöyle der: “Özgürlüğün düşmanlarını şiddet kullanarak yok ettiğiniz zaman, yeni Cumhuriyetin kurucuları olarak haklısınız demektir.” Sonra da kendi boynu vurdurulur ve yarattığı kan gölünde yok olur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yıl 1876--Türk Tarihi'nin sıkıştırılmış bunalım dosyası! 21 Mayıs 2022 | 669 Okunma Kafası kesilen Türk mühendisler! 14 Mayıs 2022 | 1.790 Okunma İmamoğlu Ekrem Bey Karadeniz gezisinde! 09 Mayıs 2022 | 1.239 Okunma "Bazı arkadaşlar cumhuriyet ilanına darbe der!" 07 Mayıs 2022 | 668 Okunma Her yer karanlık... Pür nur o amcam! 02 Mayıs 2022 | 287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar