Pentagon'un yeni yol haritası

Ne var ki. ABD'nin güçlü devletlerce yakından gözlemlendiğini, en azından denetlendiğini unutmamak gerekir. Güçlü devletlerin arasında, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya gibi AB ülkelerinin yanısıra , Çin ve Rusya gibi APEC üyelerini de sayabiliriz.

ABD Deniz Harp Okulu'nda kıdemli stratejik araştırmacı ve profesör Thomas Barnettt, Pentagon'un Yeni Yol Haritası adlı kitabında 11 Eylül İkiz Kuleler saldırısını Küreselleşmecilere verilen çok büyük bir armağan olarak nitelendirir:

Eğer NATO'nun kurallar dizisi, tarihi olarak Amerikalıları içeride tut, Almanları gözaltında tut, Rusları dışarıda tut olarak tanımlanırsa, o zaman ABD'nin son 30 yılda Ortadoğu'ya yönelik kurallar dizisi, "İsrail'i güçlü tut, Suud Hanedanlığını güvende tut, kökten dincilerden de gözlerini bir an olsun ayırma" olarak tanımlanabilir.

"ABD gerçek düşmanlarını belirleyinceye kadar Ortadoğu'daki savaşlara katılmamalıdır...Bizim gerçek düşmanımız ne İslam'dır ne de Ortadoğu. Gerçek düşmanımız bağlantısızlardır.

Bu dünyada bağlantısız olmak, soyutlanmak, toplumsal yaşantıdan uzak kalmak, her türlü baskının altında inim inim inlemektir. Genç kadınlar için yalınayak ve hamile bırakılmak anlamına da gelir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yıl 1876--Türk Tarihi'nin sıkıştırılmış bunalım dosyası! 21 Mayıs 2022 | 669 Okunma Kafası kesilen Türk mühendisler! 14 Mayıs 2022 | 1.789 Okunma İmamoğlu Ekrem Bey Karadeniz gezisinde! 09 Mayıs 2022 | 1.235 Okunma "Bazı arkadaşlar cumhuriyet ilanına darbe der!" 07 Mayıs 2022 | 664 Okunma Her yer karanlık... Pür nur o amcam! 02 Mayıs 2022 | 284 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar