Olmuyor çünkü olabilemez Kemal Bey!

Seçim kaybedip de kazanmış gibi ortalıkta gezinen tek siyasi parti , Osmanlı’nın özel anlaşmalarla özerk kıldığı, ne vergi aldığı ne de evladını askere götürdüğü...

Seçim kaybedip de kazanmış gibi ortalıkta gezinen tek siyasi parti , Osmanlı’nın özel anlaşmalarla özerk kıldığı, ne vergi aldığı ne de evladını askere götürdüğü Dersim’i, nasıl yerle bir edip insanlarını bire kırdığını unutup HDP’yle ezeli ve ebedi dost edebiecek kadar ar damarı çatlamış CHP evriliyor devriliyor ama bir arpa boyu yol alamıyor... Neden mi? 

Çünkü Osmanlı’nın son partisi hala anlayamıyor Müslüman mahallesinde salyongoz satarak seçim kazanamayacağını. Türkiye’ye batılı mantığı ya da mantıksızlığıyla yaklaştığın sürece hiçbir hesabın doğru çıkamayacağını kavrayamıyor bir türlü. Şimdi kimse kalkıp da CHP’nin şu kadar oyu, bilmem kaç milletvekili var diyerek bağırmaya başlamasın. Gerçeği görebilmek için CHP’nin durumunu, laf olsun diye, AK Partiyle karşılaştıralım.   CHP, dedik ya, Osmanlı’nın son siyasi partisidir, temeli 9 Eylül 1923 yılında atılmıştır. AK Parti’yse 88 yıl sonra 14 Ağustos 2011’de kapılarını açmış.  Bu iki siyasi partiden CHP’nin arkasında hep bürokrasi dağ gibi dururken, aynı bürokrasi AK Partiyi kapatmak için uğraşıp durmuş. CHP, 1923-1950 arası ülkeyi bir başına yönetmiş ancak ne zaman millete gidilmiş, CHP o saat ezeli ve bu kafayla devam ettiği sürece ebedi muhalefet katına oturtulmuş.  Cumhuriyetin ilanından hemen önce kurulmuş bir parti,cumhuriyetin kuruluşundan 88 yıl sonra kurulan bir partiyle giriştiği her yarışta nal topluyor hep. Neden?

Bence asıl ve en önemli neden, hesabını kitabını Türkiye gerçeğine göre yapamamış olmasıdır. Her şeyden önce yöntemine bir göz atın. Nedir yöntemi CHP’nin? Batılı. Kimden oy istiyorsun? Bu ülkenin insanından, bu ülkenin vatandaşından.  Söylemlerin ne? Batı imbiğinden geçmiş, batılı kulaklara hoş gerisine boş laflar. Batılı bir liberal siyasi parti gelip Türkiye’de seçimlere girse CHP’nin yaptığından farklısını yapamaz. Peki ne yapmalı?  Türkiye verilerinden yola çıkarak, Türkiye’ye uyacak bir sentez üretmek, bir bileşim çıkarmak zorunda CHP. Yoksa bir arpa boyu yol alamaz. Alamıyor da zaten.  Tansu Çiller’le Cem Uzan’ın fıkralara konu olmuş seçim vaadlerini evirip çevirip “asgari ücret 1500 TL olacak, emeklilere dini bayramlarda ikramiye verilecek,” diye seçmenle dalga geçersen sana oy vermez kahkahalarla gülerler ancak!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yıl 1876--Türk Tarihi'nin sıkıştırılmış bunalım dosyası! 21 Mayıs 2022 | 669 Okunma Kafası kesilen Türk mühendisler! 14 Mayıs 2022 | 1.790 Okunma İmamoğlu Ekrem Bey Karadeniz gezisinde! 09 Mayıs 2022 | 1.242 Okunma "Bazı arkadaşlar cumhuriyet ilanına darbe der!" 07 Mayıs 2022 | 668 Okunma Her yer karanlık... Pür nur o amcam! 02 Mayıs 2022 | 287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar