Musevilik değil Siyonizm insanlık suçudur

Tayyip Bey,  yanılmıyorsam 2013 yılında, henüz başbakanken “Beşinci Medeniyetler İttifakı Forumunda” yaptığı bir konuşma sırasında Siyonizmi insanlık suçu olarak nitelendiren bir ifade...

Tayyip Bey,  yanılmıyorsam 2013 yılında, henüz başbakanken “Beşinci Medeniyetler İttifakı Forumunda” yaptığı bir konuşma sırasında Siyonizmi insanlık suçu olarak nitelendiren bir ifade kullanmış, İsrail’den sonra kimi Amerikalı yetkililerce de tepkiyle karşılanmıştı. Bugün kendisine yönelik saldırıların kökeninde de bu yatar. İslam fobisi, Türkiye’nin “sadık, uysal önce canan sonra can diyen sadık müttefik” konumundan onurlu, haysiyetli bir ortak konumuna geçmesi ne kadar da rahatsız etmiş “dostlarımızı”!

Tayip Bey’in Viyana’da söyledikleri tümüyle doğrudur. Neden mi? Gelin 65 yıl öncesine 10 Mart 1948 yılına ve Ziyonistlerin “DALET PLANINI, yani Filistin’de etnik temizleme uyguladığı” günlere dönelim. Bugün İsrail’de hiç kimse ne Dalet Planı’ndan ne de etnik temizlikten söz eder; Dalet Planını sorarsanız da bunun bir “bölgesel değişim” olduğunu anlatır ve “sürgün” sözcüğünü ağzına dahi almaz.

Her şeyden önce Siyonizm, bir din değil siyasi bir harekettir ve birçok Musevi de, Siyonizm dediniz mi yüzünü buruşturur en azından, kimi de sunturlu bir küfür savurur. ABD’de kurulu Ortadoğu’yu Anlama Enstitüsü (Institute for Middle Eastern Understanding) Siyonizmin, ilk ortaya çıktığı günden bu yana, Arapların büyük bir çoğunlukta yaşadığı bölgede bir Yahudi Devleti kurmanın çabası içinde olduğunu pek güzel anlatır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yıl 1876--Türk Tarihi'nin sıkıştırılmış bunalım dosyası! 21 Mayıs 2022 | 669 Okunma Kafası kesilen Türk mühendisler! 14 Mayıs 2022 | 1.790 Okunma İmamoğlu Ekrem Bey Karadeniz gezisinde! 09 Mayıs 2022 | 1.242 Okunma "Bazı arkadaşlar cumhuriyet ilanına darbe der!" 07 Mayıs 2022 | 668 Okunma Her yer karanlık... Pür nur o amcam! 02 Mayıs 2022 | 287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar