Monşer diplomatları siz yollayın biz Mehmet’le el ele gideriz!

Süleyman Askeri Bey, Enver Paşa, Mustafa Kemal Bey, Enver Paşa'nın kardeşi Nuri Paşa, Kuşçubaşı Eşref Bey ve has adamı Zenci Musa ve daha birçok Teşkilat-ı Mahsusa üyesi, İtalyanların Libya'yı işgal edeceğini duyunca bir koşu Trablus'un yolunu tutar!

Bugün Libya'ya giden Mehmetçiğe ‘lejyoner’ demek saygısızlığında bulunanlar, herhalde o devirde yaşasaydı Mustafa Kemal'e de Enver Paşa ve arkadaşlarına da sövüp sayardı.

Bugün sırça köşkte yaşayıp çevresine koyun gözlerle bakarak, ''bana dokunmayan yılan bin yaşasın'' diyen sürüyle adamcık var. O yılan bir gün gelir seni mabadından hart der ısırırsa, ''aman Memet'im.. Mabat elden gidiyor... Yetiş!'' diye yaygarayı önce sen koyuverirsin. Yaşam boyu, afedersiniz, yaralı parmağa işemeyen bu adamlar, her girdikleri seçimden niçin dayak yiyerek çıktıklarını hala çözebilmiş değiller!

Batı'dan emir almaksızın tuvalete bile gidemeyenler, Türkiye'nin bazı kararlar almasını, bir başına hareket etmesini hem anlamıyor hem de korkuyorla

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yıl 1876--Türk Tarihi'nin sıkıştırılmış bunalım dosyası! 21 Mayıs 2022 | 669 Okunma Kafası kesilen Türk mühendisler! 14 Mayıs 2022 | 1.790 Okunma İmamoğlu Ekrem Bey Karadeniz gezisinde! 09 Mayıs 2022 | 1.242 Okunma "Bazı arkadaşlar cumhuriyet ilanına darbe der!" 07 Mayıs 2022 | 668 Okunma Her yer karanlık... Pür nur o amcam! 02 Mayıs 2022 | 287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar