‘Milletimin kalbinde hiss-i intikam olmalı!’

Hemen morarmayın. Bunu söyleyen Tayyip Bey falan değil. Bu sözleri söyleyen Mustafa Kemal’dir! Türkiye’ye ve Türklere yönelik onca alçaklığı tezgahlayanların yüzünde patlayan ilk tokattır da! Sonra tokat...

Hemen morarmayın. Bunu söyleyen Tayyip Bey falan değil. Bu sözleri söyleyen Mustafa Kemal’dir! Türkiye’ye ve Türklere yönelik onca alçaklığı tezgahlayanların yüzünde patlayan ilk tokattır da! Sonra tokat falan atan yok sadece el öpen vardır. Ha bir kişi hariç tabi. O kişi de Recep Tayyip Erdoğan’dır isteseniz de istemeseniz de gerçek budur! Gerçeklerden kaçmak o kadar kolay değildir; köprü, havaalanı, tüp geçit ve oto yolların yapımını bir süre erteleseniz de salt intikam duygusuyla, bunlar yapılacak ve siz öfkenizle baş başa kalacaksınız. Biraz tarih okusanız, geçmişi biraz irdeleseniz bunca hatayı birbiri ardına yapmayacaksınız ama siz hem bilmiyorsunuz hem de bilmediğinizle iftihar ediyorsunuz! 

Şimdi gelelim asıl konumuza: Efendim, milletçe bize yönelik katliamları, toplu kıyımları unutmakta üstümüze yoktur. Gerçekten yufka yürekliyizdir; kendimizi eleştiririz acımasızca. Çuvaldızı da kendimize batırırız iğneyi de. Ne demiş Mustafa Kemal 1923 yılında:

“Milli hayatımızda yediden yetmişe hepimizin bilmesi gereken zafer günlerimiz olmakla beraber, acısını dünya durdukça içimizden atamayacağımız milli felaket günlerimiz de vardır. Rus Harbi (1877) sonu büyük muhaceretleri! Türk’ün Avrupa’dan adeta kökünün kazınması isteğiyle hortlayan haçlı zihniyetinin giriştiği toplu katliamlar... Balkan Savaşı (1912) sırasında Türk ve Müslümanlara reva görülen zulüm ve işkenceler... Tarihin bu acı mirasları hepimizi kalbinde unutulmamak üzere dünya durdukça korunmalıdır... Milletimizin kalbinde hiss-i intikam olmalı. Bu alalade bir intikam değil, hayatına, ikbaline, refahına düşman olanların mazzaratlarını izaleye matuf bir intikamdır. (Mustafa Kemal-16.3.1923)”

İşte bu ilk “One Minute”dir! Değişen onca koşula karşın Müslüman’a yönelik baskı ve şiddete atılan ikinci tokadıysa hepimiz biliyoruz; bugün karşılaştığımız birçok güçlüğün altında da bu ikinci tokat yatar zaten!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yıl 1876--Türk Tarihi'nin sıkıştırılmış bunalım dosyası! 21 Mayıs 2022 | 669 Okunma Kafası kesilen Türk mühendisler! 14 Mayıs 2022 | 1.790 Okunma İmamoğlu Ekrem Bey Karadeniz gezisinde! 09 Mayıs 2022 | 1.241 Okunma "Bazı arkadaşlar cumhuriyet ilanına darbe der!" 07 Mayıs 2022 | 668 Okunma Her yer karanlık... Pür nur o amcam! 02 Mayıs 2022 | 287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar